Βασίλης Πολίτης (Ναύαρχος ε.α): «Θα γίνουμε ξανά υπηρέτες του δυτικού κόσμου χωρίς να πάρουμε ανταλλάγματα – Τις κυρώσεις κατά τις Ρωσίας θα τις πληρώσει η Ελλάδα!»»

«1 δις ευρώ χάνει η Ελλάδα κάθε χρόνο από τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί το 2014 στη Ρωσία, χρήματα που τα κερδίζει η Τουρκία» τόνισε μεταξύ άλλων σήμερα ο Ναύαρχος ε.α Βασίλης Πολίτης μιλώντας στον Κώστα Τουτσίδη και στην εκπομπή του Focus Fm 103.6 “Focus Σαββατοκύριακο”.

Αναφορικά με τη αποστολή όπλων απο τη χώρα μας στην Ουκρανία είπε:

«Είμαι αντίθετος με την αποστολή όπλων απο την Ελλάδα στην Ουκρανία. Θα μπορούσαμε αν θέλαμε να στείλουμε βοήθεια να στείλουμε αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη για να προστατεύσουμε πληθυσμό και όχι όπλα για να σκοτώνεται ο πληθυσμός».

Επισήμανε παράλληλα ότι:

«Θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος άν η Ελληνική Κυβέρνηση είχε πάρει ανταλλάγματα αν μας έλεγαν θα σας δώσουμε πίσω τη βόρεια Κύπρο, δεν θα ξαναγίνει θέμα στη Θράκη, δεν θα γίνει καμια άλλη παραβίαση, δεν θα γίνει καμια υπερπτήση κλπ, αλλά πολύ φοβάμαι ότι για άλλη μια φορά θα γίνουμε υπηρέτες του δυτικού κόσμου χωρίς να πάρουμε κανένα απολύτως αντάλλαγμα».

Αναφερόμενος στα σημαντικά Ρωσικά οπλικά συστήματα που έχουν οι ένοπλες δυνάμεις μας και στο ενδεχόμενο να υπάρξει δυσκολία στη συντήρηση τους και έλλειψη ανταλλακτικών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξεχάστε τους S-300!»

Αναφέρθηκε τέλος και στη δυνατότητα που υπήρχε για μαζική απομάκρυνση Ελλήνων ομογενών δια θαλάσσης απο την Οδησσό με επιβατηγά οχηγματαγωγά πλοία κάτι που ουδέποτε συμπεριλήφθηκε στο σχεδιασμό.

Ακούστε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΠοιοι και γιατί θέλουν την Ελλάδα διχασμένη!
Επόμενο άρθροΔιακόπτεται η απομάκρυνση αμάχων απο τη Μαριούπολη!