Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος και ο χρόνος με τον οποίο γίνεται η τρίτη δόση…τα χειρότερα είναι μπροστά μας» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

“Θα πρέπει να έρθει πιο νωρίς. Η επιστήμη είναι η διαδικασία της αναζήτησης της αλήθειας μέσα από το πείραμα και τη μελέτη, όσο βγαίνουν καινούργια στοιχεία αναθεωρούμε ή τροποποιούμε λίγο αυτά τα οποία ξέραμε» επισήμανε.

“Στην αρχή όταν είχαν βγει τα εμβόλια είχαν τρομερή αποτελεσματικότητα που κρατούσε πιστεύαμε για αρκετό καιρό. Είχα πει κι εγώ ότι τουλάχιστον για ένα 6μηνο θα είμαστε καλυμμένοι. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι μετά τους τέσσερις μήνες αρχίζουμε να έχουμε μείωση της αποτελεσματικότητας… Άρα πρέπει να προστατευθούν και οι εμβολιασμένοι με το να τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν πιο γρήγορα την αναμνηστική δόση, τουλάχιστον στους 4 μήνες”.

Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού τόνισε ότι πρέπει να επεκταθεί στην εστίαση όπως ζητούν και επιχειρηματίες του χώρου.

Προηγούμενο άρθροΙνδία: Πυρκαγιά σε νοσοκομείο – 5 νεογέννητα νεκρά
Επόμενο άρθροΑπεργουν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό// Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και μοτοπορεία στη Θεσσαλονικη