Παρά τις καταγγελίες για την αξιοπιστία των self test, μετά το άνοιγμα των Λυκείων με self test η κυβέρνηση προγραμματίζει την επέκταση τους όχι μόνο στο λιανεμπόριο αλλά και τις μεταφορές, την διανομή φαγητού, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την Δικαιοσύνη.

Για τα self test μίλησε στο Open TV και ο καθηγητής Πνευμολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως τόνισε υπάρχει «40% – 50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό το τεστ στο οποίο υποβάλλεται. Θα πρέπει αυτός λοιπόν που το κάνει, να μην επαναπαυθεί και να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα και να φορά μάσκα».

Αντίθετα, είπε ότι «το θετικό τεστ, έχει τρομερά υψηλή πιθανότητα να είναι όντως θετικό». Επανέλαβε δε πως το αρνητικό self test, «δεν αθωώνει τους αρνητικούς».

Την ίδια ώρα αυξάνονται τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη με τους μαθητές να αντιδρούν για τη διαδικασία των ατομικών τεστ καθώς και για το γεγονός ότι  δεν έχουν ανοίξει τα φροντιστήρια.

Στην Αττική τελεί υπό κατάληψη το 4ο Ενιαίο Λύκειο Πετρούπολης, στην Αχαΐα τελούν υπό κατάληψη το 6ο, 7ο, 11ο και το 12ο λύκειο Πάτρας, καθώς και το Γενικό Λύκειο Δεμενίκων. Στη Μαγνησία τέλος οι μαθητές των 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου προχώρησαν σε κατάληψη.

Προηγούμενο άρθροΝέα επίθεση με καυστικό υγρό στο κέντρο της Αθήνας
Επόμενο άρθροΠΟΕΕΤ: Βαρεθήκαμε τα ψέματα, διαδηλώνουμε στις 20 Απριλίου πανελλαδικά