Την ανησυχία του για θέματα οργάνωσης του ΕΣΥ, κάτι που αφορά άμεσα και τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε στον “αέρα” του FOCUS FM 103.6 και τη Δέσποινα Μποτίτση ο Πρόεδρος Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε Ξάνθης, Βάϊος Τσαπρούνης.

Αφορμή της συζήτησης των δύο, ο θάνατος λοχαγού κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης και η διακομιδή του από το νοσοκομείο Ξάνθης σε αυτό της Καβάλας, λόγω έλλειψης ΜΕΘ στην πόλη της Θράκης!

«Δεν είναι μόνο η αδιαφορία που εισπράττουμε από την Κυβέρνηση, είναι και ο εμπαιγμός και πολλά άλλα δυσάρεστα που αποτυπώνονται στην καθημερινότητά μας και βλέπουμε δυστυχώς ότι αποτυπώνονται με τραγικές καταλήξεις» ανέφερε αρχικά ο κ. Τσαπρούνης και συνέχισε:

«Έχουμε ένα συνάδελφο, ένα 49χρονο λοχαγό, ο οποίος την προηγούμενη Πέμπτη, ενώ περπατούσε προς το διοικητήριό του κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, κατέρρευσε. Ευτυχώς για εκείνη την ώρα, ο γιατρός της μονάδας βρίσκονταν ακριβώς από πίσω του και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, στη συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γ.Ν Ξάνθης από εκεί η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας, επειδή υπάρχει άμεση ανάγκη εισαγωγής σε ΜΕΘ, που δεν υπάρχει στην Ξάνθη!»

Ο προσκεκλημένος εξέφρασε την οργή του για το συμβάν:

«Έχουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος πληρώνει κρατήσεις, για να έχει μια νοσοκομειακή κάλυψη, μια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την… πληρώνει με τη ζωή του. Εκτός της υποβάθμιση στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας, την αδυναμία να παράσχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε αντίστοιχα περιστατικά, βλέπουμε ότι ούτε καν από τα πολιτικά νοσοκομεία δε μπορεί να εξυπηρετηθούν, ακόμη και ευκολότερα περιστατικά»

«Πρέπει η Κυβέρνηση να δει κατάματα το πρόβλημα που υπάρχει στην Περιφέρεια, ιδιαίτερα εδώ στην Ξάνθη, γιατί δεν είναι δυνατόν σε μία πόλη με 52.000 κατοίκους και 100.000 κατοίκους σε όλο το Νομό να έχει και στρατιωτικό και πολιτικό νοσοκομείο να είναι τόσο υποβαθμισμένα, που να μην επιτρέπει την νοσοκομειακή περίθαλψη» τόνισε ο κ. Τσαπρούνης και έκλεισε ως εξής:

«Προ ολίγον μηνών, ένας φίλος έπαθε έμφραγμα αλλά ήταν “τυχερός” γιατί το έμφραγμα ήταν ελαφρύ. Ο ίδιος μου περιέγραφε τα βάσανα που πέρασε με τις συνεχείς μεταφορές με τα ασθενοφόρα. Τελικά νοσηλεύτηκε στη Θεσσαλονίκη».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

 

Προηγούμενο άρθροΓ. Μπίκα: «Δεν δέχομαι την αποζημίωση, θα τους πάω μέχρι τέλους» – Focus FM 103.6
Επόμενο άρθροΤραυματισμός ενός ατόμου σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα στη Θεσσαλονίκη