Βαγγέλης Κιρκιτζώτης: “Με ένα sms με πέταξαν στο δρόμο μετά από 23 χρόνια υπηρεσίας επειδή δε φορούσα μάσκα και δεν έκανα τεστ” – ΗΧΗΤΙΚΟ

23 χρόνια αξιωματικός στον ελληνικό στρατό, ο κος Βαγγέλης Κιρκιτζώτης αποπέμφθηκε από το στράτευμα επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19.

“Από τις 16 Σεπτεμβρίου, δε με άφηναν να μπαίνω στο στρατόπεδο, με σταματούσαν στην κεντρική πύλη γιατί αντιστεκόμουν στα τεστ και τη μάσκα. Από τις 17 Σεπτεμβρίου του 2021 ξαφνικά, με άφηναν να μπαίνω και να εκτελώ κανονικά υπηρεσίες και ασκήσεις.
Μέχρι που επέστρεψα από άδεια, στις 9 Οκτωβρίου. Ήμουν οικογενειακώς στη Σερβία και κατά την επιστροφή μου πέρασα τα σύνορα Σερβίας και Σκοπίων, αλλά 50 μέτρα πριν τα ελληνικά σύνορα, ξεκίνησε η ελληνική δικτατορία και ο ιατρικός φασισμός. Μας συνέλαβαν οικογενειακώς, γιατί δεν είχαμε μάσκα και τεστ. Έβαλαν από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε μένα και τη σύζυγό μου και μας πήραν μαζί με τα 2 ανήλικα παιδιά μας, στο αυτοφωρο.Μετά από ώρες και με εντολή εισαγγελέα η σύζυγος και τα παιδιά, ήταν ελεύθερα να φύγουν, ενώ εγώ έμεινα στο κρατητήριο μέχρι να με παραλάβει την επόμενη ημέρα η στρατονομία της Θεσσαλονίκης”.

Ο κος Κιρκιντζώτης σημείωσε ότι την επομένη οδηγήθηκε στο στρατοδικείο, χωρίς θερμομέτρηση, χωρίς μάσκα και χωρίς τεστ. “Μετά την αναβολή που πήρα, με δίκασαν ερήμην διότι δε με άφησαν να μπω στην αίθουσα. Η απόφαση ήταν αθώος για τα μέτρα covid ένοχος για απείθεια στα μέτρα covid. Μου επιβλήθηκε 5μηνη φυλάκιση με αναστολή. Έζησα έναν Γολγοθά. Από την υπηρεσία τελικά με έδιωξαν στα μέσα Μαΐου. Με ειδοποίησαν με sms να μπω με πολιτικά στο στρατόπεδο γιατί είχε έρθει η οριστική μου απόλυση”, ανέφερε.

Προηγούμενο άρθροΣάκης Καλογερίδης: «Είμαι σίγουρος ότι οι άδειες των εμβολίων δε θα ανανεωθούν. Διότι πλέον οι θάνατοι που σχετίζονται χρονικά με το εμβόλιο, ένα πάρα-πάρα πολλοί.» – ΗΧΗΤΙΚΟ
Επόμενο άρθροΕθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Ωραιοκάστρου την Κυριακή, 22 Μαΐου