Β. Πολίτης για «Τurkaegean»: “H Ευρώπη είπε ναι και η Ελλάδα έβαλε το θέμα κάτω από το τραπέζι… εγκαταλείψαμε τα νησιά μας”

“Εγκαταλείψαμε τα νησιά μας, η Ευρώπη είπε ναι και η Ελλάδα έβαλε το θέμα κάτω από το τραπέζι”, είπε αναφερόμενος στον όρο «τουρκικό Αιγαίο» που κατοχύρωσε στην ΕΕ η Τουρκία, στον Focus Fm 103.6 και στην Δέσποινα Μποτίτση ο Ναύαρχος ε.α Βασίλης Πολίτης.

“Η αίτηση ξεκίνησε από το τουρκικό υπουργείο τουρισμού στις 16/7/21 στην επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα πνευματικά δικαιώματα, η οποία δίνει την αρχική έγκριση και μετά η αρχική έγκριση πηγαίνει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να πάρει την τελική έγκριση.
Έτσι λοιπόν στις 16/7 έγινε, μια αίτηση από το τουρκικό υπουργείο τουρισμού, η οποία ήρθε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις 14/12/21 και ψηφίστηκε στις 15/12/21 κατά πλειοψηφία, με απουσία βέβαια από πολλούς βουλευτές, ευρωβουλευτές, το ψηφίσανε και έλληνες ευρωβουλευτές, πλην ενός, του κυρίου Φράγκου, από την Ελληνική Λύση. Όλοι οι άλλοι το ψηφίσανε, δεν το είδανε, ήταν απόντες, δεν ξέρω”, τόνισε ο κ. Πολίτης προσθέτοντας “το
θέμα είναι ότι το τουρκικό υπουργείο τουρισμού, η τουρκική κυβέρνηση, κατοχύρωσε τον όρο «Turkaegean» μέχρι το 2031″.

“Και οι μόνοι που αντέδρασαν ήταν οι ΗΠΑ, οι οποίοι δεν δέχτηκαν να υπάρχει Turkaegean, η Ευρώπη είπε ναι, και η Ελλάδα το χει βάλει κάτω από το τραπέζι, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ούτε έγινε κάποια δήλωση, ούτε από το Υπ. Εξωτερικών και βέβαια πέρασε και στα πολύ χαμηλά από τα ΜΜΕ, εκτός από εσάς που το κάνετε τώρα σαν θέμα συζήτησης, τα άλλα μέσα ενημέρωσης, από όσο ξέρω τουλάχιστον, το περάσανε πάρα πολύ χαμηλά.
Το γεγονός είναι βέβαιο ότι οι Τούρκοι κατοχύρωσαν τον όρο Turkaegean, ότι, ελάτε, λέει, στα μικρασιατικά παράλια, να δείτε τις ομορφιές που έχουμε, και να πάμε και στα νησιά μας να ταξιδέψουμε και αυτό είναι αλήθεια, ξέρετε…Βρίσκουν οι Τούρκοι και τα κάνουν… γιατί εμείς έχουμε εγκαταλείψει τα νησιά μας”, σημείωσε ο ίδιος.

“Έχουμε εγκαταλείψει τα νησιά μας όταν αφήσαμε την Τουρκία να πάρει την μεγαλύερη αλιευτική εταιρία της Ελλάδος, την αγόρασε η Τουρκία, την αγόρασαν Τούρκοι επιχειρηματίες. Τι ψάχνουμε τώρα, υπάρχουνε τουρκικά αλιευτικά σε όλο το Αιγαίο και ψαρεύουνε, αφού την πουλήσανε”, υπογράμμισε ο κ. Πολίτης.

Αναφέρθηκε ακόμη στην Τουρκική προκλήτικότητα που μένει αναπάντηση, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ καθώς και στις ελληνορωσικές σχέσεις και την απέλαση Ελλήνων διπλωματών.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθρο20.084 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
Επόμενο άρθροEπίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται και πώς γίνεται ο υπολογισμός