Για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και τη σημασία που θα έχει για τη χώρα μας μίλησε στον Focus FM o Αντιναύαρχος Π.Ν. Ε.Α – Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ, Βασίλης Μαρτζούκος, ενώ αναφέρθηκε και στο πρώτο τζαμί που άνοιξε επίσημα στην Αθήνα επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα του αμερικανικού εκλογικού συστήματος, κατά το οποίο -εκτός από τις ψήφους της κάλπης- προσμετρούνται και οι επιστολικές ψήφοι, κάτι το οποίο εγκυμονεί κίνδυνο αλλοίωσης του αποτελέσματος. “Υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να πάει να ψηφίσει στην κάλπη και να στείλει και επιστολική ψήφο, κάτι το οποίο αργότερα θα φανεί” επισήμανε ο κ. Μαρτζούκος εκτιμώντας ότι ενδέχεται να χρειαστούν εβδομάδες μέχρι να διαπιστωθεί ποιός διπλοψήφισε. “Για αυτούς τους λόγους ο Ντ. Τραμπ είχε πει όχι στην επιστολική ψήφο” ανέφερε.

Όσον αφορά τη σημασία που θα έχει για την Ελλάδα το εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, ο κ. Μαρτζούκος υποστήριξε ότι δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικά. “Ξέρουμε ότι υπήρχε μια ειδική σχέση μεταξύ Τραμπ-Ερντογάν. Λόγω αυτής της σχέσεως, δεν έπαιρναν άμεσα αποφάσεις οι Αμερικανοί για μέτρα κατά της Τουρκίας, παρά την αντίθετη άποψη Πενταγώνου, Στέιτ Ντιπάρτμεντ κτλ. Από την άλλη όμως, δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι επί Τραμπ έγιναν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα. (…) Είναι, επίσης γεγονός ότι ο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θεωρεί τη Ρωσία ως πρωταρχική απειλή για την Αμερική. Αν αυτό πράγματι ισχύει, τότε σημαίνει ότι πιθανόν η Τουρκία θα του είναι πιο χρήσιμη για την ανάσχεση και την αντιμετώπιση αυτού που θεωρεί απειλή. Άρα, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ενισχυθεί η Ελλάδα εις βάρος της Τουρκίας, με τον Μπάιντεν πρόεδρο” σημείωσε.

Αναφέρθηκε και στο πρώτο τζαμί που άνοιξε επίσημα στην Αθήνα, στην περιοχή του Βοτανικού, λέγοντας “τα τεμένη δεν θα πρέπει να πάρουν επίσημο χαρακτήρα, διότι  η μόνη δέσμευση που έχουμε βάσει διεθνών συνθηκών είναι τα τεμένη στη Θράκη και εκεί έχουμε τουλάχιστον 300 που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες”. Τόνισε δε, ότι επίσημα τεμένη σημαίνει επίσημοι μουφτήδες και όπως είπε επίσημοι μουφτήδες σημαίνει δημιουργία μουσουλμανικών μειονοτήτων, περάν αυτών της Θράκης. Τέλος, ο κ. Μαρτζούκης υπογράμμισε τον κίνδυνο της “εργαλειοποίησης των μουσουλμανικών πληθυσμών για πολιτικούς σκοπούς από γείτονες”.

Ακούστε όσα είπε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΝέα μετάθεση στη σέντρα της Super League 2
Επόμενο άρθροΔήλωση Κ. Βελόπουλου για την άρνηση των πρυτάνεων στην πρόταση της Ελληνικής Λύσης για τη δημιουργία ειδικού σώματος φύλαξης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων