Β. Μαρτζούκος για ρήτρα αμυντικής συνδρομής: «H Γαλλία θα αντιδράσει σε κάθε μορφής πρόκληση και παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων»; // ΗΧΗΤΙΚΟ FOCUS FM

Για συμφωνία που αναβαθμίζει τη χώρα μας και τις σχέσεις μας με τη Γαλλία έκανε λόγο ο ναύαρχος ε.α., Βασίλης Μαρτζούκος  αναφορικά με την συμφωνία που υπεγράφη στο Παρίσι μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Μιλώντας στον Focus FM και στη Δέσποινα Μποτίτση εξήγησε ποια είναι τα χαρακτηριστικά των φρεγατών που δημιουργούν νέα δεδομένα ισχύος.

Ο κ. Μαρτζούκος στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της ρήτρας αμυντικής συνδρομής η οποία προβλέπει άμεση στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας προς την Ελλάδα και αντιστρόφως, σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση από τρίτη χώρα, ακόμη και αν αυτή η χώρα είναι μέσα στο πλαίσιο των συμμαχιών τους όπως π.χ. η Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

«Αυτό που με χαροποίησε σήμερα ήταν η διατύπωση άμεση στρατιωτική συνδρομή» είπε ο κ. Μαρτζούκος ωστόσο όπως τόνισε «μένει να διευκρινιστεί αυτό που είπε ο Μακρόν για εδαφική ακεραιότητα της χώρας δηλαδή ότι μόνο εκεί θα συνδράμει η Γαλλία. Εδαφική ακεραιότητα σημαίνει ξηρά και χωρικά ύδατα.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι με τα κυριαρχικά δικαιώματα π.χ. ΑΟΖ. Αν εκεί έχουμε πίεση από μια τρίτη χώρα θα επέμβει η Γαλλία; Και κάθε μορφής πρόκληση… παραβίαση  κυριαρχικών δικαιωμάτων θα αντιδράσει η Γαλλία; αναρωτήθηκε.

Ακούστε όλα όσα δήλωσε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΕργασίες κοπής πρασίνου στην ΕO Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών
Επόμενο άρθροΠασχάλης Κουλούμογλου στον Focus FM: “Στην Ελλάδα έχει να διοριστεί αθλητής από το 2009! Αδιόριστοι Έλληνες πρωταθλητές – Το κράτος δεν στηρίζει όσο θα έπρεπε” – Ηχητικό