Β. Μαρτζούκος: «Πρέπει να ενισχυθεί η άμυνα μας – Δεν υπάρχουν “επιθετικά” όπλα στα νησιά, ότι οπλισμό έχουν είναι για την άμυνα τους» // ΗΧΗΤΙΚΟ FOCUS FM

Δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία των ελληνοτουρκικών έκανε μιλώντας στον Focus FM και στη Δέσποινα Μποτίτση ο αντιναύαρχος ε.α., Βασίλης Μαρτζούκος.

«Όταν η άλλη πλευρά λέει ότι δεν κάνει βήμα πίσω από το casus belli, από τη γαλάζια πατρίδα δηλαδή το μισό Αιγαίο και μισή νοτιοανατολική Μεσόγειος, οι γκρίζες ζώνες δηλαδή τα 152 νησιά, τα δυο κράτη στην Κύπρο και φυσικά αποστρατικοποίηση που τη συνδέουν άμεσα με θέμα κυριαρχίας της Ελλάδος επί των νήσων αυτών, καταλαβαίνουμε ότι από πλευράς σχέσεων με την Τουρκία είμαστε σχέσεις μηδενικού αθροίσματος που σημαίνει η ζημία του ενός είναι το κέρδος του άλλου. Δεν υπάρχουν λύσεις Win-Win.
Πρέπει να δούμε τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Και ιδιαίτερα από κάποια πονηρά επιχειρήματα του Τύπου… “αφαίρεση από τα νησιά μόνο των επιθετικών όπλων”. Να ξεκαθαρίσουμε δεν υπάρχουν “επιθετικά” όπλα στα νησιά, ότι οπλισμό έχουν τα νησιά είναι για την άμυνα τους. Πρέπει να ενισχύσουμε την άμυνα μας….

Η απειλή είναι ανοιχτή πρέπει να συνεχίσουμε το εξοπλιστικό πρόγραμμα. Ακούω να εκφράζεται από Έλληνες πολιτικούς ότι η χώρα μας σύρεται σε αχρείαστη κούρσα εξοπλισμών». υπογράμμισε ο Βασίλειος Μαρτζούκος Αντιναύαρχος Ε.Α. ΠΝ.

«Είναι λάθος αυτό ειδικά τη δεδομένη στιγμή. Συρόμαστε σε κούρσα εξοπλισμών αν υποθέσουμε ότι πάμε να αντικαταστήσουμε εννέα φρεγάτες άνω των 40 ετών ή 10 πυραυλακάτους και έξι υποβρύχια 50 ετών;.
Κινδυνεύουμε Ελλάδα και Κύπρος και δεν θα κάνουμε το follow on support για αεροσκάφη που μέχρι πρότινος είχαν καθηλωθεί γιατί δεν είχαν ανταλλακτικά» αναρωτήθηκε ο κ. Μαρτζούκος.

Ακούστε όλα όσα δήλωσε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

 

Προηγούμενο άρθροΝεκρός αστυνομικός μετά από πτώση του από μπαλκόνι
Επόμενο άρθροΞεκινούν αύριο οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο Γυμνάσιο