Β.Κρητικός:« Έρχονται χιλιάδες πλειστηριασμοί…έρχεται νέα γενιά αστέγων//Βγάζουν στο δρόμο ηλικιωμένους, ανθρώπους με προβλήματα υγείας» ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Σοκαριστικά τα όσα δήλωσε στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο οικονομολόγος και πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ευάγγελος Κρητικός.

«Έχουν ενεργοποιηθεί δεκάδες χιλιάδες κατασχέσεις και πλειστηριασμοί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κρητικός επισημαίνοντας πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα γενιά αστέγων. «Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε περίπου 30.000 πλειστηριασμούς κατ’ ελάχιστο» είπε.

Ο κ. Κρητικός αναφέρθηκε σε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανθρώπων που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη στη Θεσσαλονίκη. Η μία αφορά 82χρονη γυναίκα που κατοικεί στην Ευαγγελίστρια και ζει με σύνταξη χηρείας της τάξεως των 500 ευρώ και χρωστά το «ιλιγγιώδες ποσό των 1.400 ευρώ». Η ηλικιωμένη, σύμφωνα με τον κ. Κρητικό, είπε στο fund «που της τηλεφωνεί πέντε φορές την ημέρα» ότι μπορεί να δίνει 40 ευρώ/μήνα και η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική:

«Εάν δεν δίνει 90 ευρώ/μήνα το σπίτι της θα βγει στο σφυρί. Αποτέλεσμα ήταν η κυρία αυτή, που θα μπορούσε να είναι γιαγιά όλων μας, να πάθει καρδιακό επεισόδιο».

Η δεύτερη περίπτωση αφορά οικογένεια με δύο ανέργους, ο ένας εκ των δύο ΑμεΑ, που ζουν με προνοιακά επιδόματα και κινδυνεύουν με πλειστηριασμό της πρώτης τους κατοικίας. “Αν και με έρανο κατάφεραν να μαζέψουν το ποσό των 1.500 αυτό δεν επαρκεί για το fund”…

Προηγούμενο άρθροΠούτιν: «Ναι» από τον Ρώσο πρόεδρο για συνομιλίες με τον Ζελένσκι
Επόμενο άρθροΕλληνική Λύση: Έρμαια των κερδοσκόπων οι Έλληνες – Οι προτάσεις μας για την ενεργειακή κρίση