Σήμερα το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, αποκάλυψε ότι συνελήφθη στο Άγιο Στέφανο το βράδυ του Σαββάτου  ύποπτος εμπρησμού, ο οποίος μετέφερε μπιτόνια με βενζίνη  και εύφλεκτα υλικά.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε επ’ αυτοφώρω τον ύποπτο άνδρα, ο οποίος πρόλαβε να βάλει φωτιά, όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα με τον υπουργό, το μέτωπο, ευτυχώς, δεν πρόλαβε να επεκταθεί.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ανθρώπινο χέρι παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις 1.670 πυρκαγιές που είχαμε μέσα στον Ιούλιο», είπε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στο OPEN.

«Ζούμε σε μία εποχή κλιματικής κρίσης, με έντονη βροχή, καταιγίδα, χαλαζόπτωση και έντονες καιρικές συνθήκες. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Όσον αφορά την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, είναι οριοθετημένη και δεν υπάρχει ενεργή εστία. Στη Τζιά, το μέτωπο έχει επίσης οριοθετηθεί», τόνισε ακόμη ο κ. Υπουργός, μεταξύ άλλων.

«Από αύριο Δευτέρα θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 7, 8, και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας», είπε ο υπουργός, και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την ιδιαίτερη προσοχή όλων των συμπολιτών, των αρμοδίων υπηρεσιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης για μια δύσκολη εβδομάδα που έρχεται.

«Η Πολιτεία δίνει τα κονδύλια κάθε χρόνο εγκαίρως για τους καθαρισμούς και την πυροπροστασία, όσον αφορά στο δημόσιο χώρο, και η τοπική αυτοδιοίκηση με τη σειρά της οφείλει να αξιοποιεί κάθε ευρώ από αυτούς τους πόρους» επισήμανε ο κ. Κικίλιας, ενώ όσον αφορά στους ιδιωτικούς χώρους, ανέφερε ότι επίσης πρέπει να υπάρχει έγκαιρος καθαρισμός αλλά και καλύτερος και αποτελεσματικότερος έλεγχος.

Προηγούμενο άρθροΥψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική-Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κασσάνδρα, Σιθωνία, Αριστοτέλη
Επόμενο άρθροΤραγωδία στην Αυστραλία: Γυναίκα έχασε τον άντρα της και τα πέντε παιδιά της σε φωτιά στο σπίτι τους