Β. Ελλάδα: Χειροπέδες σε 68χρονη Βουλγάρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους-Η λεία της υπολογίζεται πάνω από 430.000 ευρώ

Συνελήφθη μέλος εγκληματική οργάνωση τηλεφωνικών εξαπατήσεων και συγκεκριμένα μια 68χρονη Βουλγάρα σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης καθώς φέρεται να συμμετείχε σε απάτες με σκοπό την αφαίρεση χρημάτων από ηλικιωμένους μέσω τηλεφωνικών κλήσεων.
Η συλληφθείσα συμμετείχε σε τουλάχιστον 42 περιπτώσεις εξαπάτησης ή απόπειρας εξαπάτησης ηλικιωμένων, που έλαβαν χώρα μεταξύ των ετών 2017 και 2019, σε Θεσσαλονίκη, Πιερία και Χαλκιδική, αποσπώντας συνολικό χρηματικό ποσό ύψους 430.000 ευρώ (μετρητά και τιμαλφή).
Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα απαρτιζόταν από τουλάχιστον επτά αλλοδαπούς και ημεδαπούς δράστες, οι οποίοι είχαν ενωθεί με σκοπό την τέλεση τηλεφωνικών απατών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Σύμφωνα με την μεθοδολογία της οργάνωσης, επέλεγαν, αποκλειστικά, ως θύματα ηλικιωμένα άτομα και μέσω τηλεφωνικών κλήσεων αποσκοπούσαν στον αιφνιδιασμό τους και στην πρόκληση πανικού, αναφέροντας πως συγγενικό τους πρόσωπο είτε αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και χρειαζόταν επειγόντως χειρουργείο, είτε είχε εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, ώστε να αποσπούν, μετά από απαίτηση, μεγάλα χρηματικά ποσά για τη διευκόλυνση των διαδικασιών.
Στο σύνολο των προαναφερθέντων τηλεφωνικών κλήσεων, παρενέβαιναν με φωνές και εκκλήσεις για βοήθεια συνεργοί τους, υποδυόμενοι συγγενικά πρόσωπα των υποψήφιων θυμάτων, με απώτερο σκοπό να τα πείσουν να καταβάλουν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή.
Ο ρόλος της διωκόμενης στην εγκληματική οργάνωση ήταν η παραλαβή των χρηματικών ποσών από τα θύματα και η παράδοσή τους στα «ταμεία» της οργάνωσης.
Επιπρόσθετα, σε βάρος της 68χρονης γυναίκας εκκρεμούν Ευρωπαϊκό και Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης.

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα θέρμανσης: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αίτησης
Επόμενο άρθροΤουρκία: Νέες απειλές με πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας από τον Tayfun