Τζόνσον: Καραντίνα τέλος ακόμη και για τους ασθενείς με covid-19

Την πρόθεσή του να δώσει τέλος στην υποχρεωτική δια νόμου καραντίνα όσων βρεθούν θετικοί με κορονοϊό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ότι η επίσημη απόφαση θα ληφθεί το επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρει το Reuters ο Τζόνσον τερμάτισε σχεδόν όλους τους περιορισμούς λόγω κορονοϊού στη χώρα του τον περασμένο Ιούλιο και τον προηγούμενο μήνα ήρε τα μέτρα στο πλαίσιο του επονομαζόμενου «Σχεδίου Β» που είχαν επιβληθεί προσωρινά για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της παραλλαγής Omicron.

«Είναι πρόθεσή μου να επιστρέψω την πρώτη μέρα μετά τη λήξη του κοινοβουλευτικού εξαμήνου για να παρουσιάσω τη στρατηγική μας για τη ζωή με τον COVID», είπε ο Τζόνσον στους Βρετανούς βουλευτές, ενώ η Βουλή της χώρας ξεκινά, εκ νέου, το έργο της στις 21 Φεβρουαρίου. «Εφόσον συνεχιστούν οι τρέχουσες ενθαρρυντικές τάσεις στα δεδομένα, αναμένω ότι θα μπορέσουμε να τερματίσουμε τους τελευταίους εναπομείναντες εγχώριους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της νομικής απαίτησης να απομονώνεται κάποιος εάν βγει θετικός».

Προηγούμενο άρθροΕισήγηση επιτροπής: «Όχι» σε Καρναβάλια – Έως οκτώ άτομα ανά τραπέζι
Επόμενο άρθροΦωτογραφίες: Εικόνες ντροπής σε φρεσκοβαμμένα σχολεία της Θεσσαλονίκης, με μπογιές και συνθήματα στους τοίχους