Τζον Φαν΄τ Σιπ και Κάρλος Ζέκα μίλησαν για τους αγώνες της Εθνικής (BINT.)

Αν και ικανοποιημένος με «τη συμπεριφορά, την πειθαρχία και την ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα», ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν’τ Σιπ, δήλωσε προβληματισμένος για το γεγονός πως οι ελληνικές ομάδες χρησιμοποιούν πολλούς ξένους παίκτες, κάτι που έχει άμεση επίδραση στη δική του επιλογή για την επάνδρωση της εθνικής Ελλάδας.

«Η ανησυχία μου είναι πως δεν έχουμε πολύ μεγάλο βάθος στην επιλογή των παικτών και αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει και με το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι ελληνικές ομάδες παίζουν με πολλούς ξένους. Είναι κάτι που με προβληματίζει, θα πρέπει στο μέλλον να βοηθήσουμε την Εθνική βάζοντας περισσότερους Έλληνες παίκτες στις ομάδες. Γιατί κι εμείς από εκεί επιλέγουμε ποδοσφαιριστές,» τόνισε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου πριν τη φιλική αναμέτρηση με την Κύπρο.

Αναλυτικά, ο Τζον Φαν’τ Σιπ δήλωσε:

«Η φιλική αναμέτρηση με την Κύπρο είναι μια προετοιμασία για τα ματς του Nations League. Θέλουμε να δούμε τους παίκτες να αγωνίζονται με τον τρόπο που θέλουμε στα ματς που ακολουθούν. Επίσης, είναι σημαντικό να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να δουλέψουμε σε πράγματα που θέλουμε να βελτιώσουμε,» τόνισε αρχικά και σχολίασε ως προς τις απουσίες που έχει η Εθνική ελέ κορονοϊού και τραυματισμών: «Για όλους ισχύει το ίδιο. Ο κορονοϊός είναι παντού και πλήττει άσχημα τις ομάδες. Τώρα έπληξε και μας. Όμως είναι μια καλή στιγμή για παίκτες να αξιοποιήσουν την ευκαιρία τους και να δείξουν πως αξίζουν τη θέση. Έχουμε ένα καλό ρόστερ και κάποιες επιστροφές, όπως του Τσιμίκα. Είναι ένας παίκτης που ίσως δεν είναι έτοιμος να παίξει σε τρία ματς σερί, αλλά έχει την ποιότητα. Έχουμε επίσης τον Λυκογιάννη και τον Κυριακόπουλο στη θέση αυτή. Κι έχουμε και νέα πρόσωπα, όπως τον Γιακουμάκη που πάει καλά στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Θα τον δούμε στην προπόνηση, ίσως και στα παιχνίδια».

Για τις πρώτες κλήσεις των Γιακουμάκη και Χατζηγιοβάνη, ο Φαν’τ Σιπ υπογράμμισε: «Παρακολουθούμε όλους τους παίκτες κάθε εβδομάδα. Ο Χατζηγιοβάνης είναι σε καλή φόρμα. Θέλουμε ακραίους και μπορεί να παίξει εκεί, όπως και ο Μασούρας που έλειπε την περασμένη φορά. Υπάρχουν επίσης ο Λημνιός και ο Τζόλης. Μπορούμε να τους δούμε στις προπονήσεις και θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Υπάρχει ανταγωνισμός. Έχουμε και κάποιους παίκτες που απουσίαζαν στο παρελθόν, όπως ο Σιώπης. Αν έχουμε απουσίες, μπορούμε να στραφούμε σε παίκτες που ξέρουμε, όπως είναι ο Σιώπης που παίζει σε υψηλό επίπεδο στην Τουρκία. Φυσικά ευχόμαστε στους παίκτες που έχουν κορωνοϊό να αναρρώσουν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και ελπίζουμε όσοι κλήθηκαν να μας βοηθήσουν».

Ρωτήθηκε αν θα κάνει πρόβα ενδεκάδας με την Κύπρο ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο Nations League και απάντησε: «Θα είναι σημαντικό το φιλικό για την Κύπρο εν όψει της συνέχειας. Θα έχουμε πολλούς παίκτες που θα παίξουν και την Κυριακή, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και την κόπωση των παικτών. Να τους έχουμε φρέσκους και υγιείς. Έχουμε το δικαίωμα για έξι αλλαγές».

Σχετικά με τη δυσκολία της εθνικής ομάδας να βρει τα δίχτυα και αν στα πλάνα του είναι να καλέσει νέα πρόσωπα, όπως ο Μανούσος, ο Ολλανδός είπε: «Πάντα παρακολουθούμε τους παίκτες που θεωρούμε ότι μπορούν να μας βοηθήσουν. Πιστεύουμε πως όσοι έχουμε τώρα μπορούν να κάνουν τη δουλειά και θέλουμε να δουλέψουμε στις λεπτομέρειες. Δημιουργούμε πολλές φάσεις και πρέπει να τις αξιοποιήσουμε. Είναι επίσης σημαντικό να μη δεχόμαστε γκολ. Μιλάμε με τους παίκτες, κάνουμε ανάλυση παλιών αγώνων για να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια και περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα προσεχώς».

Τέλος, κλήθηκε να καταθέσεις τις σκέψεις του όσον αφορά στο κομμάτι που τον προβληματίζει περισσότερο αγωνιστικά. «Νομίζω πως όταν αρχίσαμε αυτό το πρότζεκτ θέλαμε να κάνουμε μια νέα ομάδα με πλάνο για το Κατάρ και να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Κάναμε κάποια βήματα, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ένα κομμάτι είναι η αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Είμαστε ευχαριστημένοι με τη συμπεριφορά, την πειθαρχία και την ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα. Η ανησυχία μου είναι πως δεν έχουμε πολύ μεγάλο βάθος στην επιλογή των παικτών και αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει και με το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι ελληνικές ομάδες παίζουν με πολλούς ξένους. Είναι κάτι που με προβληματίζει, θα πρέπει στο μέλλον να βοηθήσουμε την Εθνική βάζοντας περισσότερους Έλληνες παίκτες στις ομάδες. Γιατί κι εμείς από εκεί επιλέγουμε ποδοσφαιριστές,» επισήμανε ο Τζον Φαν’τ Σιπ.

Ο Κάρλος Ζέκα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, δίπλα στον Ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαν’τ Σιπ, πριν τη φιλική αναμέτρηση με την Κύπρο, ένα παιχνίδι που χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντικό.

Αναλυτικά, ο Κάρλος Ζέκα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον φιλικό αγώνα της εθνικής με την Κύπρο:

«Δεν είναι εύκολο να δίνεις τρία παιχνίδια μέσα σε λίγες ημέρες. Όμως, εδώ στην εθνική μάς βοηθούν να είμαστε έτοιμοι, οι φυσιοθεραπευτές μας βοηθούν και οι προπονητές ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Θα είμαστε έτοιμοι για τα τρία παιχνίδια, όπως και την προηγούμενη φορά».

Όσον αφορά τη χρησιμότητα του φιλικού αγώνα με την Κύπρο, ο Ζέκα εξήγησε: «Είναι πολύ σημαντικό για μας για να βρεθούμε πάλι μέσα στο γήπεδο, να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Να δούμε τις ιδέες του προπονητή, πώς θέλει να παίξει και τι πρέπει να κάνουμε. Θα δει και ο προπονητής αν θέλει να αλλάξει κάτι τακτικά και μπορεί να κάνει δοκιμές σε πράγματα που σκέφτεται».

Ρωτήθηκε για το πώς βοηθούν οι «παλιοί» της εθνικής ομάδα τα νέα πρόσωπα και απάντησε:

«Όλους τους νέους θέλουμε να τους κάνουμε να νιώσουν σαν ένας από εμάς. Τους μιλάμε και τους βοηθάμε σε όλα. Το πιο σημαντικό είναι να νιώθουν καλά μέσα στην ομάδα, γιατί είναι κάτι καινούριο γι’ αυτούς. Είμαστε χαρούμενοι που έρχονται νέα παιδιά στην εθνική».

Στο τέλος, ο Ζέκα είπε για τα κρίσιμα ματς της εθνικής με Μολδαβία και Σλοβενία για το Nations League: «Έχει σημασία να είμαστε καλοί αμυντικά, να μη δεχτούμε γκολ και μετά μπροστά να τελειώσουμε τις φάσεις που θα έχουμε. Στα προηγούμενα παιχνίδια δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε. Αν κρατήσουμε το μηδέν, θα έχουμε τις φάσεις για να βάλουμε γκολ και θα είναι πιο εύκολο για μας. Έχουμε την ποιότητα να σκοράρουμε».

Δείτε όλη τη συνέντευξη τύπου στο βίντεο που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΣε διεθνή επιχείρηση για καταπολέμηση των απατών στο e-εμπόριο η ΕΛ.ΑΣ.
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η κατασκευή παιδικής χαράς στη Ν. Ηράκλεια