Τζανερρίκος: Κυβερνητικοί παράγοντες υποσχέθηκαν ανταλλάγματα για να βοηθήσω να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη

Λίγες μέρες μετά την παρέμβασή του και την παραίτησή του, με αφορμή την τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερρίκος, ισχυρίζεται ότι δέχτηκε πιέσεις από κυβερνητικούς παράγοντες.

Σε δήλωσή του στο iEidiseis ισχυρίστηκε ότι κυβερνητικοί παράγοντες του προσέφεραν θέσεις και ανταλλάγματα για να αποκλειστεί από τις εκλογές το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

«Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!

Ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει.

Όσο για την παραίτηση μου, αυτή δεν έγινε συνεπεία πιέσεων, που ασκήθηκαν μετά τη δήλωσή μου, όπως ακούστηκε. Αλλά όταν έκανα τη δήλωσή μου ήταν Κυριακή και θεώρησα ότι, δεν είναι πρέπον, πριν υποβάλλω επίσημα την παραίτησή μου, να την ανακοινώσω δημόσια. Γι’ αυτό την ανακοίνωσα τη Δευτέρα το πρωί, αφού προηγουμένως την υπέβαλα επίσημα. Στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας υπέβαλα την παραίτησή μου και υπάρχει πρωτόκολλο γι’ αυτό.

Δεν θα προέβαινα στην πρώτη δήλωσή μου, την Κυριακή, εάν δεν είχαν προηγηθεί οι κυβερνητικές παρεμβάσεις», ανέφερε ο παραιτηθείς αρεοπαγίτης.

 

newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΡέθυμνο: Αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους ο τράπερ και ο συνεργάτης του που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό
Επόμενο άρθρο“Ονειροπαρμένος” – Γιώργος Γιαννόπουλος στον Focus FM 103.6