Τύρναβος: Σεισμός 4,3 ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή

Από σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ ταρακουνήθηκε η περιοχή του Τυρνάβου, το επίκεντρο της οποίας ήταν 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τυρνάβου.

Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το εστιακό βάθος ήταν στα 12 χιλιόμετρα. Με τη σεισμική δόνηση να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή σε Θεσσαλία και Μαγνησία, χωρίς ευτυχώς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί προβλήματα, ζημιές και τραυματισμοί.
Η ίδια περιοχή στον Τύρναβο είχε δώσει και τον μεγάλο σεισμό του 2021 με μέγεθος 6,3 Ρίχτερ. Είχε σημειωθεί στις 3 Μαρτίου και οι «πληγές» που άνοιξε, δεν έχουν επουλωθεί ακόμα. Ο σεισμός είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός ανθρώπου, τρεις ελαφρούς τραυματισμούς και σοβαρές ζημιές σε ένα παλιό σχολείο, δύο εκκλησίες και πολλές κατοικίες στην Ελασσόνα, το Μεσοχώρι, το Δαμάσι, το Αμούρι, το Δομένικο, το Ζάρκο, και στη Λάρισα.
Πριν τον κύριο σεισμό, υπήρξε μια σεισμική δραστηριότητα με σεισμούς της τάξης των 2 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η προσεισμική ακολουθία ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου, με έναν σεισμό 1,8 Ρίχτερ. Ακολούθησαν 29 άλλοι προσεισμοί μέχρι το μεσημέρι της 3ης Μαρτίου, με τον μεγαλύτερο να είναι 2,9 Ρίχτερ, μισή ώρα πριν από τον κύριο σεισμό.

Προηγούμενο άρθροΕ. Μπασάρ Μούσσα για κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο: «Οι Τούρκοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια » // ΗΧΗΤΙΚΟ στον Focus FM
Επόμενο άρθροΔ. Λαγκαδά: Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους