Τσουνάμι αυξήσεων και το 2022 – Η κυβέρνηση γράφει στα …παλιά της υποδήματα την κοινωνία των πολιτών // Γ.Γ. ΚΕΠΚΑ στον FOCUS FM – ΗΧΗΤΙΚΟ

Στην εκτίμηση ότι η κρίση και το τσουνάμι των ανατιμήσεων θα συνεχιστούν και το 2022, με ενδεχόμενη ένταση, σύμφωνα και με τις δηλώσεις της προέδρου της ΕΕ, προέβη μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση Μποτίτση η Γενική Γραμματέας του ΚΕΠΚΑ, Ευαγγελία Κεκελέκη.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις Γεωργιάδη ότι «με εξαίρεση το κόστος της ενέργειας, δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση σε κανένα προϊόν στην Ελλάδα», η κ. Κεκελέκη τόνισε δεν μπορεί να συμμεριζόμαστε τα λεγόμενά του όταν η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ βγάζει 4,8% πληθωρισμό για το μήνα Νοέμβριο. Έχουμε, είπε, να δούμε δεκαετίες αυτό το ποσοστό.

«Μπορεί να μου εξηγήσει πώς το λάδι πήρε ένα ευρώ το λίτρο ενώ ακόμη η ελιά ήταν στα δέντρα; Λάδι που ήταν στις αποθήκες πήρε ένα ευρώ το λίτρο; (…) Πώς ξαφνικά στις αρχές Οκτωβρίου το μοσχαρίσιο κρέας πήρε ένα ευρώ το κιλό; Αυτό το μοσχάρι τι γρήγορη ανάπτυξη είχε;», αναρωτήθηκε.

Έκανε λόγο για «εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης να ελέγξει την αγορά» σημειώνοντας ότι «πλέον δεν υπάρχει, έχει καταργηθεί εδώ και κάποια χρόνια, η υπηρεσία που έπαιρνε τα κοστολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων ώστε έστω να υπάρχει ο φόβος ενός ελέγχου για την περίπτωση υπερβολικών ανατιμήσεων. «Επίσης», συνέχισε, «δεν υπάρχει γ.γ. εμπορίου και καταναλωτή. … Η κυβέρνηση δεν διαβουλεύεται με τις ενώσεις καταναλωτών. … Γράφει στα παλιά της υποδήματα την κοινωνία των πολιτών».

Σημειώνεται ότι, το τηλέφωνο του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών είναι το εξής 2310 233 333, και το οποίο είναι στη διάθεση των πολιτών.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξή της:

Προηγούμενο άρθροΟμοβροντία Βελόπουλου για την απαράδεκτη δήλωση Αδ. Γεωργιάδη ότι δεν υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM
Επόμενο άρθρο3.841 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ