Τσίπρας: Στρατηγικά τα λάθη της κυβέρνησης στο ενεργειακό

Για τραγικά λάθη κατηγόρησε την κυβέρνηση στο ενεργειακό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε την ανάγκη ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «ζοφερή κατάσταση» που υπάρχει στο ενεργειακό

«Δεν έχει νόημα να περιγράφουμε τη ζοφερή κατάσταση, έχει νόημα να δούμε πως θα βγούμε από αυτή», σημείωσε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας πως μεταξύ των «παραδοχών» που πρέπει πρώτα να κάνουμε είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται ένα «μοντέλο παρωχημένο που εκτινάσσει το κόστος για τον καταναλωτή», την ώρα που η «αισχροκέρδεια» φτάνει το 1,5 δισ.
«Χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, χρειάζεται να παρέμβει το κράτος ρυθμιστικά στις αγορές, να είναι δίπλα στον πολίτη που αδυνατεί αυτήν τη στιγμή να τα βγάλει πέρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε «τραγικά, στρατηγικά λάθη στο ενεργειακό». «Αυτό δεν είναι η κρίση του πολέμου αυτό που βιώνουμε μέχρι σήμερα είναι η αισχροκέρδεια και η τάση στις διεθνείς αγορές να ανέβει η τιμή του φυσικού αερίου», συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός στις αρχές Μαρτίου υποστήριζε ότι «δεν υπάρχουν υπερκέρδη» αλλά όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε οδηγία να φορολογηθούν τα υπερκέρδη «ξαφνικά τα ανακάλυψε».

Προηγούμενο άρθροΑνησυχούν οι επιστήμονες για την Ανταρκτική- Κατέρρευσε πάγος στο μέγεθος της Νέας Υόρκης
Επόμενο άρθρο«Η άκρη μιας αβύσσου» Η Κίνα πλησιάζει στην αποσύνδεση από τη Δύση λόγω του «επικίνδυνου» ΝΑΤΟ