Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε παράγοντας κοινωνικής αστάθειας για τη χώρα – Ζητάμε εκλογές εδώ και έξι μήνες

«Ακούγοντας σας να μιλάτε 46 λεπτά δεν είπατε τις λέξεις, «ακρίβεια, βενζίνη, πληθωρισμός, πανδημία, σκευωρία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή είναι case study. «Πρέπει κάποιος να δει με την ομιλία σας. Μας είπατε πως ο νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Εσείς που δημιουργήσατε μία κατάσταση ζούγκλας για τους εργαζόμενους. Μας είπατε κι άλλα κουλά. Αποφασίσατε να παρουσιαστείτε σαν φιλεργατικός. Ακούγοντας σας μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια του Τζορτζ Όργουελ από το 1984, ότι «ο πόλεμος είναι ειρήνη», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως πολλοί χαρακτηρίζουν τη σημερινή συζήτηση ως την πρώτη προεκλογική αναμέτρηση πριν από τις κάλπες.

«Δεν ξέρω αν ισχύει, ξέρω πως τις τελευταίες ημέρες «παίζετε» με τα πάντα, ακόμη και με το κρίσιμο θέμα των εκλογών . Έχει γίνει αντικείμενο ζητημάτων στο καζίνο του καθεστώτος σας. Σήμερα είναι μία πρώτη τάξεως ευκαιρία να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις, γιατί θεωρώ πως είστε ο πρώτος πρωθυπουργός στην αντιπολίτευσης που καταφέρνει από μόνος του να αποτελεί παράγοντα κοινωνικής αστάθειας στον τόπο», είπε ο Τσίπρας καλώντας τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις.

Αναφορικά με την καμπάνια της Τουρκίας με το όνομαTurkaegean, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως πραγματικά θέλει κόπο κάποιος να καταφέρει, αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Από 1/1/2023 καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης σ’ όλους- Ξεπάγωμα των συντάξεων
Επόμενο άρθροΜ.Κατρίνης: Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο για τη χώρα