Τσίπρας: “Κάναμε λάθη το παραδέχομαι, δεν είχαμε εμπειρία”

Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τις προγραμματικές του θέσεις, για την ακρίβεια, για το ΕΣΥ, για την εργασία, τα κόκκινα δάνεια. Έχουμε ένα σχέδιο που μπορεί να δώσει μια προοπτική αλλά με ρεαλισμό», τόνισε.

«Διεκδικούμε από τις εκλογές της απλής αναλογικής να πάμε σε ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης, όπως σε μια σειρά από χώρες. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι θέλει μια κυβέρνηση με προοδευτική κατεύθυνση. Αν έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ το λογικό είναι να φτιάξει με το ΠΑΣΟΚ μια προοδευτική κυβέρνηση. Δεν θα βγαίνουν τα «κουκιά» αν είμαστε δεύτεροι. Η ΝΔ έχει φθορά. Θέλουμε να φτιάξουμε κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη. Αν δεν βγαίνει ο αριθμός θα πρέπει τα μικρότερα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους», υπογράμμισε.

«Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε το 2019 και είπε ότι υπέγραψα τέταρτο μνημόνιο. Όταν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τις πιέσεις για μείωση των συντάξεων και τι είπε; Ότι ανταλλάξαμε τις συντάξεις με τη Μακεδονία. Κάναμε λάθη φυσικά. Δεν είχαμε την εμπειρία. Το παραδέχομαι αυτό. Σήμερα ξέρουμε και μπορούμε. Δεν θέλω δεύτερη ευκαιρία, θέλω την πρώτη για να εφαρμόσω το δικό μας πρόγραμμα», σημείωσε απαριθμώντας την εφαρμογή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του 2015 και του 2019.

Προηγούμενο άρθροDentist Pass: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα για δωρεάν οδοντίατρο
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι εργασίες στη γέφυρα του Γαλλικού – Μποτιλιάρισμα και αγανάκτιση