Τσίπρας για ΕΝΦΙΑ: Ενίσχυση στους λίγους, ασφυξία στους πολλούς

Ούτε με ημίμετρα ούτε με ελαφρύνσεις που αφορούν κατά βάση λίγους μπορεί να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας που λαμβάνει διαστάσεις οικονομικής ασφυξίας για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την πρωθυπουργική ανακοίνωση για μείωση του ΕΝΦΙΑ, εξηγώντας ότι αυτή αφορά λίγους.

Η δήλωση έχει ως εξής:

“Η αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας δε γίνεται ούτε με ημίμετρα ούτε με ελαφρύνσεις για λίγους

Η σημερινή ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη για μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, Η σημερινή ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη για μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, έχει για άλλη μια φορά λίγους αποδέκτες και κυρίως τις μεγάλες ιδιοκτησίες, αφού ουσιαστικά απαλλάσσει τους μεγαλοϊδιοκτήτες από το συμπληρωματικό φόρο.

Για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία, απλά προσπαθεί να μετριάσει τις υπέρογκες επιβαρύνσεις που έρχονται με τις νέες αντικειμενικές αξίες που τίθενται σε ισχύ.

Η αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος της ακρίβειας που λαμβάνει διαστάσεις οικονομικής ασφυξίας για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, δε γίνεται ούτε με ημίμετρα ούτε με ελαφρύνσεις που αφορούν κατά βάση λίγους.

Απαιτούνται άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Απαιτείται:

-Κυβερνητική παρέμβαση για αποκλιμάκωση στα τιμολόγια της ΔΕΗΔΕΗ +2,19%.
-Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα.
-Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
-Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Αυτά τα μέτρα όμως, μπορεί να εγγυηθεί μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.”

Προηγούμενο άρθροΠροσοχή στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Νιγρίτας-Σοχού λόγω χιονόπτωσης
Επόμενο άρθροΔήμος Χαλκηδόνος: Όχι ζεστή στάχτη από τζάκια και σόμπες στους κάδους απορριμμάτων – Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς