Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε δηλώσεις αμέσως μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο», τονίζοντας πως σήμερα «είδαμε το 11ο στη σειρά διάγγελμα για το ότι φταίνε πολλά και διάφορα, εκτός από τον ίδιο. Έχει την ευθύνη της αποτυχίας που σήμερα βιώνουμε».

«Αντιμετωπίζει την πανδημία όχι με ουσιαστικές πράξεις. Δεν ενισχύει το Σύστημα Υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Καλλιεργεί κλίμα ψευδούς επιτυχίας, μιλώντας για πανδημία ανεμβολίαστων. Έχει ακέραια την ευθύνη για την αποτυχία στον εμβολιασμό. Όλοι μας μετράμε θύματα και εκείνος ψήφους», σημείωσε.

Τέλος, τόνισε πως «χρειαζόμαστε ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Τίποτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί όσο έχουμε υπουργό Υγείας» τον κ. Πλεύρη, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητο να υπάρχει «ένας υπουργός Υγείας ευρείας αποδοχής και μέτρα ουσιαστικά. Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί, αν ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει, ας αφήσει χώρο σε εμάς, που και θέλουμε και μπορούμε».

Δειτέ εδώ τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

 

https://youtu.be/uT4LQD3F9ak

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στο Ηράκλειο Κρήτης: Θείος και ανιψιός πνίγηκαν σε δεξαμενή μούστου
Επόμενο άρθροΞάνθη: Επτά νεκροί μετά από σφοδρό τροχαίο