Τσίπρας: Αναθεώρηση της Ιστορίας για το Πολυτεχνείο – Ο Μητσοτάκης πρέπει να πάρει θέση

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε τον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο, για όσα είπε για τον ρόλο του Πολυτεχνείου στην πτώση της χούντας και για τα περί μύθου του Πολυτεχνείου που οικοδομήθηκε στην Μεταπολιτευση, αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Θεοχάρη για μεσοβέζικη στάση απέναντι σε δηλώσεις που όπως είπε αποτελούν αναθεώρηση της Ιστορίας.

«Μένω έκπληκτος από την παρέμβασή σας (σ.σ Άγγελος Συρίγος) που αποτελεί αναθεώρηση της Ιστορίας. Παρέμβαση μελετημένη την οποία τη διαβάζατε. Δεν σας ξέφυγε. Μιλήσατε για μύθο του Πολυτεχνείου που φτιάχτηκε στη Μεταπολίτευση, και πάνω σε αυτό το μύθο οικοδομήθηκε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Για το ότι δεν υπήρξε λαϊκή αντίδραση στη χούντα. Είστε βουλευτής της ΝΔ όχι του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του για το νομοσχέδιο για την Παιδεία, τονίζοντας ότι είναι μία πρωτοφανής αναθεώρηση της Ιστορίας.

«Είναι αυτή η θέση της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Σας εκφράζουν αυτά που είπε ο κ. Συρίγος χαϊδεύοντας το ακροδεξιό ακροατήριο για να επανεκλεγεί βουλευτής;». Όπως είπε η τοποθέτησή του είναι ασύμβατη με το αξίωμά του και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση. «Ή ο κ. Συρίγος θα ανακαλέσει ή θα πρέπει να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση», τόνισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγούμενο άρθροΚ. Βελόπουλος: “Μία χώρα που απελευθερώνει παιδεραστές και ναρκέμπορους, δεν είναι χώρα, είναι Σιναλόα”
Επόμενο άρθροΑποφυλακίστηκε ο Λιγνάδης: «Ενάμιση χρόνο παίζανε μόνοι τους μπάλα, τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ – Θα δικαιωθώ στο Εφετείο»