«Τρύπωναν» στο e-banking τρίτων και «σήκωναν» χρήματα – Τέσσερις συλλήψεις

Τέσσερα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε πολίτες αποσπώντας τους χρηματικά ποσά ηλεκτρονικά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με εντάλματα, πρωινές ώρες της Πέμπτης σε Νίκαια, Πέραμα και Περιστέρι.

Πρόκειται για 51χρονο αλλοδαπό και τρεις Έλληνες, ηλικίας 48, 50 και 48 ετών, που κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος μεγάλης αξίας, απάτης με υπολογιστές και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης έρευνας, σχεδιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και υλοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν οι εν λόγω διωκόμενοι.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το 2020 εντάχθηκαν και συμμετείχαν ως μέλη σε επιχειρησιακά δομημένη με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση, έχοντας διακριτούς ρόλους.

Στην πράξη, τα μέλη της οργάνωσης, αποκτώντας πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαδικτυακή διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών (e-banking) χρηστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών από λογαριασμούς των θυμάτων σε λογαριασμούς μελών της οργάνωσης και εν συνεχεία σε εταιρείες που διαχειρίζονταν μέλη της, με σκοπό την περαιτέρω νομιμοποίηση αυτών των εσόδων.

Το συνολικό χρηματικό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράση υπολογίζεται σε τουλάχιστον 124.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Προηγούμενο άρθροΈβρος: Προσπάθησαν να στήσουν νέο επεισόδιο με παράνομους μετανάστες σε νησίδα εκτός ελληνικής επικράτειας
Επόμενο άρθροΧωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης