Εν μέσω έντονων αντιδράσεων ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ, που δίνει τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να παραδώσει την επιχείρηση στο νέο ιδιοκτήτη σε κατάσταση παύσης λειτουργίας.

«Η νέα τροπολογία έκτρωμα που κλείνει την ΛΑΡΚΟ, απολύει τους εργαζόμενους, βάζει σε κίνδυνο και ερημώνει τα χωριά γύρω από αυτή, δεν θα περάσει», διαμηνύουν αποφασιστικά οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση στις 12 μ, στο Σύνταγμα.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Σωματεία Εργαζομένων της Αττικής. Στάση εργασίας έχει κηρύξει και η ΑΔΕΔΥ.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Διεκδικούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα.

Συγκέντρωση για τη ΛΑΡΚΟ στη Θεσσαλονίκη

Μέλη εργατικών σωματείων στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν έξω από το Διοικητήριο για να διαμαρτυρηθούν για τη ΛΑΡΚΟ και την περίφημη τροπολογία, το πρωί της Πέμπτης.

 

Προηγούμενο άρθροΈβρος: «Γερμανική εταιρεία θέλει να βάλει ανεμογεννήτριες ανάμεσα σε 2 Εθνικά Πάρκα»
Επόμενο άρθροΣτις φυλακές Κορυδαλλού ο Απόστολος Λύτρας