Τριών Ιεραρχών: Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά σήμερα

Την γιορτή των Τριών Ιεραρχών εορτάζει η χώρα σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν αργία για τα σχολεία, αλλά πλέον είναι μόνο για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Έτσι σήμερα (30.01.2023) τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται χαρακτηριστικά:
Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός.

Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695).
Αντίθετα κλειστά θα μείνουν σήμερα, Δευτέρα (30/1), φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών καθώς γι’ αυτά εξακολουθεί να ισχύει κοινή υπουργική απόφαση του του 2016 σύμφωνα με την οποία η ημέρα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών αποτελεί αργία.

 

Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση Ντογιάκου για τις αποκαλύψεις σχέσεων διαπλοκής αστυνομικών με «νονούς»
Επόμενο άρθροΣοκ στο Ναύπλιο: Νεκρός ποδοσφαιριστής από ανακοπή καρδιάς μέσα στο γήπεδο