Τραγικός απολογισμός: Μέσα σε 8 μήνες, 300 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στην Ελλάδα

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στην Ελλάδα.

Κάθε μέρα δύο παιδιά ζουν την φρίκη , ενώ μόνο ένα στα πέντε παιδιά μιλά για όσα έχει βιώσει. Ακόμη και βρέφη κακοποιούνται από το στενό τους περιβάλλον. Σίγουρα οι περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι σημαντικά λιγότερες από τις πραγματικές.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης με τη 12χρονη από τον Κολωνό, της οποίας η μητέρα και ο 53χρονος Ηλίας Μίχος όχι μόνο τη βίαζαν, αλλά και την έριχναν στα κυκλώματα των παιδόβιαστών, έφερε πάλι στην επιφάνεια όσα συμβαίνουν πίσω από τα κλειστά παντζούρια πολλών σπιτιών της χώρας με θύματα μικρά παιδιά. Μοιάζει αδιανόητο, αλλά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους 294 παιδιά έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από ανθρωπόμορφα τέρατα, και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι παιδόφιλοι βιαστές ήταν άτομα του στενού τους περιβάλλοντος.

Ο αριθμός σοκάρει, καθώς αντιστοιχεί σε περισσότερες από μία κακοποιήσεις παιδιών καθημερινά, με τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. να τονίζουν και μια σημαντική λεπτομέρεια: πρόκειται για περιπτώσεις που καταγγέλλονται, διότι υπάρχουν πολλές άλλες που είτε ο φόβος του διασυρμού κρατάει τα στόματα κλειστά, είτε ακόμη δεν γνωρίζουν οι γονείς ή οι συγγενείς των παιδιών για να ακολουθήσουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Εκείνο όμως που πραγματικά σοκάρει είναι το γεγονός ότι μόνο ένα από τα πέντε παιδιά που κακοποιούνται θα μιλήσει στην οικογένεια ή στις Αρχές για τη φρίκη που έζησε. Η ντροπή και οι ενοχές κρατούν τα στόματα ερμητικά κλειστά, πνίγουν τον πόνο και παραμένουν στο σκοτάδι οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις. Κάτι που σημαίνει πως ακόμη και τα νούμερα που παρουσιάζονται όχι μόνο είναι πλασματικά, αλλά και θα πολλαπλασιάζονταν αν μπορούσαν όλοι οι βιασμοί και οι κακοποιήσεις να βγουν στην επιφάνεια.

Προηγούμενο άρθροΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής
Επόμενο άρθροΝέα ένταση στο ΑΠΘ: Πέτρες από 15 άτομα σε αστυνομικους που απάντησαν με χημικά