Τούρκος γεωλόγος προειδοποιεί: «Προσοχή σε Άδανα και Κύπρο μετά τον σεισμό στο Χατάι»

Με αφορμή τους χθεσινούς σεισμούς 6,3 και τα 5,8R στην επαρχία Χατάι που στοίχησαν τη ζωή σε 6 ανθρώπους, ο γεωεπιστήμονας, Δρ. Νατζί Γκορούρ, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών, προειδοποίησε για ισχυρές δονήσεις στα Άδανα και την Κύπρο.

Ο γεωεπιστήμονας, Δρ. Νατζί Γκορούρ εξηγεί σε ανάρτηση του στο Twitter πως “μετά τους σεισμούς στο Καχραμανμαράς, περιμέναμε σεισμούς αυτού του μεγέθους στο Χατάι και στα Άδανα. Το είχαμε ανακοινώσει, εγώ, ο Τζελάλ Σενγκιόρ (σ.σ. Τούρκος γεωλόγος) και άλλοι γεωεπιστήμονες. Συνέβη στο Καχραμανμαράς. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και στα Άδανα και στην Κύπρο. Αυτές οι προειδοποιήσεις βασίζονται στη μεταφορά ενέργειας στην περιοχή. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στα ρήγματα Malatya, Ovacık και Nazimiye-Karakoçan γύρω από τη Malatya”.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 294 τραυματίστηκαν από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου. Από τους τραυματίες οι 18 είναι, μάλιστα, σε σοβαρή κατάσταση ενώ εκκενώθηκε ένα μεγάλο κυβερνητικό νοσοκομείο στην πόλη Ισκεντερούν στη βόρεια επαρχία Χατάι.

Ο σεισμός ταρακούνησε και την Συρία , όπου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε περισσότερους από 500 τραυματίες στα βορειοδυτικά- Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί μέχρι την Κύπρο .

Συνολικά και στις δύο χώρες οι νεκροί από τα 7,8R είναι πάνω από 47.000

Προηγούμενο άρθροΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις
Επόμενο άρθροΑχαΐα: Ηλικιωμένη οδηγός μπήκε ανάποδα στην εθνική, προκάλεσε τροχαίο και το έσκασε