Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί στην Τουρκία λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων που έχουν προκύψει από την μία πτώση ρεκόρ πίσω από την άλλη για την τουρκική λίρα, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, για «πόλεμο οικονομικής ανεξαρτησίας».

Η λίρα την Τρίτη 23 Νοεμβρίου κατρακύλησε 15% μέσα σε μία μέρα. Η αντιπολίτευση βγήκε στα κάγκελα να ζητώντας παραίτηση Ερντογάν και οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες επαρχίες.Μετά την κατακρίμνηση της τουρκικής λίρας πολλά αλλάζουν ώρα με την ώρα στην Τουρκία. Για παράδειγμα, ο καφές, το λάδι και η ζάχαρη πωλούνται με το μέτρο. Οι περιορισμοί ξεκίνησαν αρχικά με την ποσότητα ζάχαρης και λαδιού που μπορεί να αγοράσει κάθε Τούρκος πολίτης και συνεχίστηκε με τον καφέ, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και βιομηχανίες στην Τουρκία αναστέλλουν την δραστηριότητά τους. Η Apple έκλεισε τα καταστήματα στην Τουρκία ενώ γνωστή σοκολατοβιομηχανία της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή προβλημάτων εφοδιασμού.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ενάντια στις αυξήσεις στη ΔΕΗ