Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία κόμματος της αντιπολίτευσης

Η ένταση στο προεκλογικό κλίμα της Τουρκίας ανέβηκε κατακόρυφα την Παρασκευή μετά την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του Καλού Κόμματος , που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το χτύπημα έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ τουλάχιστον μία σφαίρα από το όπλο του δράστη, ο οποίος τράπηκε σε φυγή, χτύπησε σε παράθυρο του κτιρίου.
Σημειώνεται πως η Μεράλ Ακσενέρ, η πρόεδρος του κόμματος, είχε προγραμματίσει να παραστεί σε εγκαίνια στην Gaziosmanpaşa, περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά από το Μερτέρ, μαζί με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu, στις 3.30 μ.μ. τοπική ώρα.
Το κόμμα İYİ είναι μέλος της Συμμαχίας του Έθνους, του δεύτερου μεγαλύτερου από τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης, στο οποίο συμμετέχει και το κόμμα του Ιμάμογλου, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).
Στόχος της Συμμαχίας είναι να εκθρονίσει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Προηγούμενο άρθροΡωσία: Υπόγειο θησαυροφυλάκιο σπόρων για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου // ΒΙΝΤΕΟ
Επόμενο άρθροΚρήτη: Ξεβράστηκε καρχαρίας σε παραλία της Κισσάμου