«Τον θεσμό της κίτρινης κάρτας χτυπούν όχι εμένα… άρχισα να καταλαβαίνω γιατί η χώρα μας έχει ελάχιστο αριθμό ανεπιθύμητων ενεργειών».// Απάντηση Δ. Κούβελα στις επικρίσεις που δέχτηκε στον Focus FM

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχτηκε μετά την ανάρτηση του για το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο καθηγητής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

«Δεν χτυπούν εμένα, χτυπούν τον θεσμό της κίτρινης κάρτας» είπε χαρακτηριστικά.
«Κάθε φορά που έχουμε μια κατάσταση και από το ιστορικό του ασθενούς η ακόμα και αν έχουμε κάνει οι ίδιοι την παρέμβαση, συσχετίζεται με φαρμακευτικό προϊόν οφείλουμε να στέλνουμε κίτρινη κάρτα. Δυστυχώς αυτές τις μέρες συνειδητοποίησα ότι οι εκλεκτοί συνάδελφοι των άλλων ιατρικών ιδιοτήτων, δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι σημαίνει κίτρινη κάρτα, και ξαφνικά άρχισα να καταλαβαίνω γιατί η χώρα μας έχει έναν ελάχιστο αριθμό ανεπιθύμητων ενεργειών» επεσήμανε.

«Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται. Δηλαδή όλοι αυτοί που είναι φανατικά υπέρ των εμβολίων ξαφνικά θεωρούν ότι αυτό είναι μια αμφισβήτηση της ορθής κρίσης τους και αντιδρούν παράλογα. Ουσιαστικά δεν χτύπησαν εμένα, ουσιαστικά χτυπάν τον θεσμό της κίτρινης κάρτας. Δηλαδή ο κάθε γιατρός θεωρεί ότι έχει την δυνατότητα να καταλάβει ακριβώς την αιτία της νόσου και επομένως δεν χρειάζεται να στέλνει κίτρινη κάρτα. Αυτό έχει πάρα πολλές συνέπειες.
Πως θα κρίνουμε αν είναι κάτι ασφαλές όταν βρίσκεται υπό συνθήκες κυκλοφορίας; Αν δεν στείλουμε κίτρινες κάρτες δεν είναι δυνατόν να το κάνουμε”.

Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για προσπάθεια απόκρυψης παρενεργειών

“Δεν πιστεύω σε μια μεγάλη οργανωμένη συνωμοσία, γιατί μου φαίνεται υπερβολικό όλος ο πλανήτης να συνωμοτήσει. Γιατί, για να σκοτωθούμε; Δεν νομίζω. Απλά είναι μια αυταρέσκεια της επιστήμης που κάνει παππάδες και που δεν μπορεί να πληγωθεί ξαφνικά”.

Δεν γίνεται τείχος ανοσίας

Σύμφωνα με τον κ. Κούβελα τείχος ανοσίας, δεν γίνεται. “Δεν πρόκειται να στηθεί τείχος ανοσίας είπε, αρά γιατί να εμβολιάζουμε αναρωτήθηκε”. Δεν έχει νόημα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Κούβελα εδώ:

Προηγούμενο άρθροNίσυρος:Νέα σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ ανοιχτά του νησιού
Επόμενο άρθροΠολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια την Παρασκευή