Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του απώθησαν ουκρανικές απόπειρες επιθέσεων εναντίον θέσεών τους στην ανατολική Ουκρανία.

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι οι Ρωσικές δυνάμεις υποχώρησαν λίγο σε μια περιοχή για λόγους τακτικής.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η Ουκρανία είχε αναπτύξει πάνω από 1.000 στρατιώτες και έως και 40 τεθωρακισμένα σε 26 απόπειρες επιθέσεων κατά μήκος της γραμμής μετώπου που εκτείνεται σε πάνω από 95 χιλιόμετρα.

Ανέφερε ότι οι επιθέσεις έγιναν προς την κατεύθυνση της πόλης Σολεντάρ, που ελέγχεται από στρατιωτικές δυνάμεις της Μόσχας.

Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο αφήνει να εννοηθεί, ωστόσο, ότι οι ρωσικές δυνάμεις υποχώρησαν σε μία περιοχή του μετώπου, καταλαμβάνοντας «πιο ευνοϊκές θέσεις», όπως τις χαρακτήρισε, κοντά στον ταμιευτήρα Μπερχίφκα, βορειοδυτικά του Μπαχμούτ το οποίο αποτελεί το επίκεντρο σφοδρών συγκρούσεων εδώ και μήνες.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: «Το περίεργο είναι ότι δεν μιλάνε για το λογισμικό των εκλογών ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης»
Επόμενο άρθροΑντισυνταγματικό το βιβλίο των Θρησκευτικών – ‘ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ’ η κυβέρνηση που δεν το αποσύρει – Τι λέει η Ένωσις Θεολόγων