Το βράδυ η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΓΣ του ΟΗΕ

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στις 16:15 τοπική ώρα, κυριαρχεί στο σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Η πρωθυπουργική δραστηριότητα ξεκινά με τη συνάντηση με το editorial bord της εφημερίδας Wall Street Journal.

Στις 11:30 τοπική ώρα ο κ. Μητσοτάκης συναντάται με τον οικονομολόγο Jeffrey Sacks και στις 12 με τον επενδυτή Henry Cravis.

Στις 12:30 ώρα Νέας Υόρκης ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Albert Bourla.

Στις 14:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης Mohamed al Menfi.
Στο μεταξύ, ακυρώθηκε η σημερινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ground Zero, καθώς στο πρόγραμμά του προστέθηκε συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα της Wall Street Journal. Πάντως, η αναβολή ερμηνεύεται ως έμπρακτη ένδειξη της δυσαρέσκειας της κυβέρνησης για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», παρουσία Ερντογάν και Τατάρ.

Το Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την στροφή, προς μία “πράσινη” οικονομία, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τους στόχους του ΟΗΕ, για την προστασία του περιβάλλοντος, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη (23/9) ο κ. Μητσοτάκης με τον ΓΓ του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες.

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ – Η αιφνιδιαστική απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι έγκλημα κατά του ελληνικού λαού
Επόμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης