Το Συμβούλιο της Επικρατείας κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τα παιδιά.

Σε μια απόφαση που δεν αφορά καθαυτό το εμβόλιο για τον Covid-19, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε δικαιολογημένη την απόφαση δημοτικών παιδικών σταθμών να διαγράψουν νήπια επειδή δεν είχαν “ολοκληρώσει” τον εμβολιασμό τους.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δηλ. αποφάνθηκε ότι επιτρέπεται να διαγράφονται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία παιδιά, εάν οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν.

Υπενθυμίζεται πως στο δήμο της Ανατολικής Μακεδονίας διαγράφηκαν τέσσερα παιδιά από ισάριθμους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αφού παρά τις ειδοποιήσεις προς τους γονείς τους εκείνοι αρνήθηκαν να τα εμβολιάσουν για παιδικές ασθένειες.

Ένας εκ των γονέων, η κόρη του οποίου διαγράφηκε από τον παιδικό σταθμό, προσέφυγε στο ΣτΕ και ζήτησε να ακυρωθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Το ΣτΕ στην απόφαση 2387/2020 αναφέρει ότι στην κάρτα υγείας του νηπίου αναφερόταν ότι η ανήλικη ήταν «ανεμβολίαστη» και ότι έπρεπε να ολοκληρώσει την τέταρτη δόση εμβολιασμών για κοκκύτη, πολυομμετίδα, πνευμονιόκοκκο, κ.λπ., ενώ δεν έχει λάβει καμία δόση από τα εμβόλια μηνιγγιτιδόκοκκου, ιλαράς- παρωτίτιδας – ερυθράς, ανεμοβλογιάς, ηπατίτιδας Α΄ και ροταϊού.

Προηγούμενο άρθροΟριστικό: Ανοίγουν τα εποχιακά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου.
Επόμενο άρθροΠαράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου