«Το ενεργειακό έγκλημα της Ελλάδας» – Δημήτρης Λιάτσος στον Focus FM 103.6

Τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας, μετέφερε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λιάτσος μιλώντας στον Focus FM 103,6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη.

«Το μεγάλο θέμα είναι η στρατιωτική σύσκεψη ο έκανε ο Πούτιν. Είναι σημαντικό γιατί αρχηγός κράτους πήγε σε άγνωστη τοποθεσία όπου συνάντησε όλους τους στρατηγούς των περιοχών όπου γίνεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Κράτησε πάνω από 12 ώρες και δεν βγήκε τίποτα προς τα έξω, πέρα από αυτά που δημοσιεύουν τα διεθνή πρακτορεία. Θα μεταφέρω τα σχόλια των Ρώσων στρατιωτικών αναλυτών οι οποίοι λένε ότι για να γίνει μία τέτοια σύσκεψη, το λογικό είναι ότι υπάρχει ολοκλήρωση ενός σταδίου και σχεδιάζονται τα επόμενα» ανέφερε.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνάντησε χθες το βράδυ στο Κρεμλίνο εκπροσώπους των επαρχιών οι επαρχίες του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, των τεσσάρων περιοχών στις οποίες διεξήχθη δημοψήφισμα προ δύο μηνών και που αποτελούν πλέον νέες ρωσικές περιοχές.

«Εκείνο το οποίο κυρίως κουβέντιασαν, ήταν η κοινωνική πολιτική, τα θέματα της ανεργίας, της εργασίας, θέματα ανέγερσης κτιρίων, σχολείων, νοσοκομείων», σημείωσε.

«Υπάρχει μια εικόνα την οποία δυστυχώς δεν μεταδίδουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γιατί δεν τους συμφέρει. Η πραγματικότητα λέει ότι οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τους ντόπιους πολιτοφύλακες έχουν ουσιαστικά πάρει πίσω όλα αυτά τα οποία δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στα τέλη Αυγούστου, τότε που κατελήφθησαν από την ουκρανική πλευρά. Τώρα, ανακαταλήφθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά κανένας δε μιλάει γι΄ αυτό. Υπάρχει και η πληροφορία ότι πολλοί Ουκρανοί στρατιωτικοί, κυρίως χαμηλόβαθμοι, αρνούνται να πολεμήσουν, γιατί δεν έχουν υποστήριξη, ενώ κάποιοι έχουν αρχίσει να παραδίνονται», είπε ο κ. Λιάτσος.

Για το ενεργειακό ο κ. Λιάτσος τόνισε ότι «εκείνοι οι οποίοι αναζητούν φταίχτες σε Κρεμλίνο και Άγκυρα, καλό θα ήταν να πάνε στις Βρυξέλλες» προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα γίνει ενεργειακός κόμβος και αυτό θα λειτουργήσει σε βάρος της Ελλάδας. «Υλοποιούν τις διαταγές και τα προγράμματα τα οποία έχουν για την Ευρώπη οι Αμερικάνοι, την τέλεια αποβιομηχανοποίηση της Ευρώπης» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Προηγούμενο άρθροΑρνητικές θερμοκρασίες το πρωί της Τετάρτης – Στο Οχυρό Νευροκοπίου η χαμηλότερη θερμοκρασία
Επόμενο άρθροΦώτης Μπαμπάνης για εγκληματική δράση funds: «Σκοπός του συστήματος είναι να επιτευχθεί η σταδιακή αντικατάσταση του πληθυσμού με λαθρομετανάστες, μέσω δανείων και εισπρακτικών»