Το απόγευμα αναμένεται η άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα

Με ευλάβεια θα γίνει και φέτος η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα.

Ωστόσο σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, η διαδικασία υποδοχής θα είναι λιτή και δεν θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης μεταβαίνει με το κυβερνητικό αεροσκάφος στο Ισραήλ, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Πριν την Τελετή Αφής θα προηγηθεί συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’. Ο ίδιος θα επιστρέψει μεταφέροντας το Άγιο Φως το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πέρυσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί και είχε παραμείνει στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. «Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις» είχε δηλώσει ο Κώστας Βλάσης.

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα γίνει έγκαιρα, καθώς λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα.

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη 31χρονος Γεωργιανός μέλος οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών
Επόμενο άρθροΠαραδίδεται στις 6 Μαΐου το πρώτο αναβαθμισμένο ελικόπτερο Aegean Hawk S-70 του Πολεμικού Ναυτικού