Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ακυρώσει την απόφαση του 1973 με την οποία αναγνωρίστηκε το δικαίωμα στην άμβλωση

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ακυρώσει την απόφαση του 1973 με την οποία αναγνωρίστηκε το δικαίωμα στην άμβλωση σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Politico επικαλούμενο
προσχέδιο γνωμοδότησης της συντηρητικής πλειοψηφίας στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, που διέρευσε και δείχνει πως διεξήχθη ήδη ψηφοφορία με την οποία ανατρέπεται η ιστορική απόφαση στην υπόθεση Ρόου κατά Γουέιντ του 1973, που νομιμοποίησε την άμβλωση σε εθνικό επίπεδο.
Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει την αυθεντικότητα του εγγράφου με ανεξάρτητο τρόπο.
Το Ανώτατο Δικαστήριο και ο Λευκός Οίκος απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για το δημοσίευμα.
Η απόφαση στην υπόθεση του 1973 ήταν «κατάφωρα εσφαλμένη εξαρχής», αναφέρει στο προσχέδιο, που φέρει ημερομηνία 10η Φεβρουαρίου, ο δικαστής Σάμιουελ Αλίτο, σύμφωνα με τον Politico.
Άλλοι τέσσερις δικαστές διορισμένοι από τους Ρεπουμπλικάνους -ο Κλάρενς Τόμας, ο Νιλ Γκόρσατς, ο Μπρετ Κάβανο και η Έιμι Κόνι Μπάρετ- τάχθηκαν υπέρ αυτής της θέσης, κατά το δημοσίευμα.

Προηγούμενο άρθροΝέο τροχαίο στην Κρήτη με ένα νεκρό. Αύξηση 200% στα τροχαία από την αρχή του έτους στο νησί
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Φωτιά σε εγκαταλελειμένη μονοκατοικία στον Φοίνικα