Ήδη έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 5 εγκαταστάσεις που βρίσκονται στις δημοφιλείς παραλίες του Αγίου Φωκά, της Αγίας Κυριακής και του Λαούτη στην Τήνο. Από τις έρευνες αυτές προέκυψε ότι παράνομη κατάληψη 3.000 τ.μ. είχε πραγματοποιηθεί, ξεπερνώντας τα όρια που θέτουν οι συμβάσεις.

Συγκεκριμένα, η μη εξουσιοδοτημένη κατάληψη επεκτάθηκε σε παραλία και αιγιαλό, με επιπλέον ομπρέλες, ξαπλώστρες και διάφορες ξύλινες κατασκευές όπως πέργκολες και υπερυψωμένα καταστρώματα. Συγκεκριμένα, σε μία περίπτωση, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας προσήχθη στο αυτόφωρο, λόγω μη συμμόρφωσης με προηγούμενη διοικητική εντολή που είχε εκδοθεί για την ίδια παράβαση.

Με βάση την ίδια ανακοίνωση, έχει ήδη ολοκληρωθεί η απομάκρυνση παράνομων κατασκευών και αντικειμένων από την παραλία της Αγίας Κυριακής και τη γύρω περιοχή. Ανάλογες ενέργειες γίνονται και σε άλλες επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Συγκεκριμένα, για τις μόνιμες κατασκευές που εντοπίστηκαν και δεν αποτελούν μέρος της σύμβασης, έχουν ήδη ξεκινήσει τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ήδη εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Κοκκινόγη Ελασσόνας
Επόμενο άρθροΕλληνική Λύση:«Ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας η τουρκική βάση στη Λιβύη»