Την απαλλαγή των κατηγορουμένων για υπεξαιρέσεις από θυρίδες τραπεζικού υποκαταστήματος ζητάει η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών

Την απαλλαγή των κατηγορουμένων για την υπόθεση διάρρηξης και κλοπής πολύτιμων αντικειμένων – αξίας 4,5 εκατ. ευρώ – από θυρίδες υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 2011-15, ζητάει, με πρόταση της προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να μην κατηγορηθούν για υπεξαίρεση οι έξι τραπεζικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι και εν ενεργεία, να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη για έναν κατηγορούμενο τραπεζικό που απεβίωσε και να διατηρηθεί η κατάσχεση των κλοπιμαίων που εντοπίστηκαν μέχρι να λυθεί το θέμα της κυριότητας από τα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, δεν προέκυψε μετά βεβαιότητας ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι καταγγελλόμενες διαρρήξεις των θυρίδων ούτε τα πρόσωπα των φερόμενων ως δραστών.

Η συνολική αξία του περιεχομένου των θυρίδων (μετρητών, κοσμημάτων, λιρών κ.ά.) σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν από τους μισθωτές υπολογίστηκε σε περίπου 4,5 εκατ. ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση εισαγγελέα για την κατολίσθηση στην Ε.Ο Αθηνών Κορίνθου στην “Κακιά Σκάλα”
Επόμενο άρθροΣυμφώνησαν στην Ε.Ε για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο