ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΜΑ ΜΠΕΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ; ΣΕΡΕΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ

Για τα φαινόμενα αυτοδικίας μίλησε σήμερα στον Focus FM 103.6 και στην εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» με τον Γρηγόρη Σερέτη ο Στρατηγός Αστυνομίας ε.α., Γιάννης Κατσιαμάκας.

«Δυστυχώς ο νόμος δεν κάνει καμία εξαίρεση» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «το μέτρο της άμυνας προβλέπεται για όλους το ίδιο, από το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα».

«Αν δεν φύγει μόνος του ο κλέφτης (…) πρέπει ή να είσαι εκπαιδευμένος ώστε να τον ακινητοποιήσεις ή να καθίσεις ήσυχος και να σε κλέψει και να φύγει. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα της ελληνικής νομοθεσίας» τόνισε ο κ. Κατσιαμάκας.

«Συμπολίτες μας έχουν αυτενεργήσει… και βρέθηκαν κατηγορούμενοι» σημείωσε συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς βρίσκεις και το μπελά σου». Τόνισε ότι εάν ο ένοικος ή ο ιδιοκτήτης σπιτιού που παραβιάζεται χτυπήσει τον διαρρήκτη με αντικείμενο, αν ο διαρρήκτης δεν είναι οπλισμένος αναλόγως, «θα κάνει υπέρβαση της άμυνας».

«Δε νοείται να ειδοποιήσει κάποιος πολίτης την Αστυνομία ότι εξελίσσεται διάρρηξη στο σπίτι του (…) και η Αστυνομία να περιμένει απ’ έξω. Είναι υποχρεωμένη να μπαίνει στο σπίτι και οφείλει να συλλάβει τους δράστες», υπογράμμισε ερωτηθείς σχετικά με τη στάση των αστυνομικών σε διαρρήξεις και κλοπές.

Ο κ. Κατσιαμάκας ανέφερε επίσης ότι πολίτες κάνουν περιπολίες, κάθονται στα μπαλκόνια και κοιτάζουν, προσπαθούν να περιορίσουν την εγκληματικότητα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΠαράσυρση και τραυματισμός πεζής στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΗγουμενίτσα: Σύλληψη 59χρονου για κατοχή κοκαΐνης αξίας 400.000 ευρώ