Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2023 αναμένεται να αρχίσουν τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι χειμερινές εκπτώσεις γίνονται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και διαρκούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Μάλιστα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 15 Ιανουαρίου με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 20:00.

Οδηγό με 5 συμβουλές προς τους καταναλωτές για την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων εξέδωσε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα θα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσουν, δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.
Προηγούμενο άρθροΚοζάνη: Παρίστανε τον τεχνικό της ΔΕΗ και άρπαξε 7000 ευρώ
Επόμενο άρθροΣάλος με βίντεο στο διαδίκτυο της “Drag queen” που διάβασε παραμυθι σε παιδια! – Λέει οτι: «Παραλίγο να πάει φυλακή γιατί πήγε με ανηλικο!»