Θρίλερ με τον Αμπράμοβιτς: Δηλητήριο ή «περιβαλλοντικοί λόγοι»;

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την είδηση περί συμπτωμάτων δηλητηρίασης του Ρομάν Αμπράμοβιτς, που επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα εκπρόσωπος του Ρώσου μεγιστάνα. Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιογράφο του Guardian ο Ρώσος ολιγάρχης έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες!

Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε πως ο Ρώσος μεγιστάνας και δυο κορυφαίοι Ουκρανοί διαπραγματευτές έπεσαν θύματα δηλητηρίασης κατά τη διάρκεια συνομιλιών ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία. Ωστόσο, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η ασθένεια που εμφάνισαν ο Ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τουλάχιστον δύο Ουκρανοί διαπραγματευτές οφειλόταν σε «περιβαλλοντικούς παράγοντες» και όχι σε δηλητηρίαση.

Ουκρανοί αξιωματούχοι αμφισβήτησαν τις πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal. Ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντόλιακ είπε ότι «διατυπώνονται πολλές εικασίες, διάφορες θεωρίες συνωμοσίας». Ο Ρουστέμ Ουμέροφ, ένα άλλο μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της Ουκρανίας, προέτρεψε τον κόσμο να μην εμπιστεύεται «μη επαληθευμένες πληροφορίες».

Ο Αμπράμοβιτς περιλαμβάνεται στη λίστα με τους επτά Ρώσους ολιγάρχες έναντι των οποίων, στις αρχές του μήνα, επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση.

Προηγούμενο άρθροΈνας νεκρός από φωτιά σε χώρο εκδηλώσεων στην Κόρινθο
Επόμενο άρθροΒρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ο 15χρονος που είχε εξαφανιστεί από τον Ωρωπό