Θριάσιο: Πέθανε η 48χρονη που νοσηλευόταν με αιμορραγία στον εγκέφαλο μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοϊού

Την τελευταία της πνοή άφησε χθες το πρωί η 48χρονη γυναίκα από την Καλαμάτα που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Αττικής με αιμορραγία στον εγκέφαλο, μετά από επέμβαση αφαίρεσης θρόμβου, ένας θρόμβος που προήλθε ως παρενέργεια του εμβολίου, σύμφωνα με τους συγγενείς της.

Οι συγγενείς της ανέφεραν ότι η γυναίκα που δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, την πρώτη δόση στις 17 Ιουλίου, στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και μετά από ημέρες εμφάνισε υψηλή πίεση. Οι ενδελεχείς εξετάσεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έδειξαν τελικά ότι δεν πέρασε έμφραγμα, αλλά το πρόβλημα οφειλόταν σε κλείσιμο – άνοιγμα αγγείου, που θεωρείται παρενέργεια του εμβολίου.

Αργότερα, όμως, μούδιασε το χέρι της και οι εξετάσεις στον εγκέφαλο έδειξαν κάποια ασπράδια, με αποτέλεσμα να διακομιστεί από το Κέντρο Υγεία στο Θριάσιο. Οι γιατροί, σύμφωνα πάντα με τους συγγενείς της άτυχης γυναίκας, έκαναν λόγο για παρενέργεια του εμβολίου – στα λόγια, όμως, όχι εγγράφως – και αρχικά δεν ανησυχούσαν.

Ωστόσο, η γυναίκα παρουσίασε θρόμβο στον εγκέφαλο, στην κεντρική αρτηρία και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στην Αθήνα για να απομακρυνθεί ο θρόμβος. Από την επέμβαση προκλήθηκε αιμορραγία, χρειάστηκε νέο χειρουργείο στο Θριάσιο και η 48χρονη γυναίκα για μέρες έδινε κρίσιμη μάχη για τη ζωή της, την οποία όμως έχασε χθες το πρωί.

Ωστόσο, έπεσε μια άλλη «βόμβα», καθώς υπάρχουν καταγγελίες πως το νοσοκομείο απέκρυψε το περιστατικό.

«Δεν υπάρχει περιστατικό θρόμβωσης 48χρονης μετά από εμβόλιο», είχε αναφέρει συγκεκριμένα το νοσοκομείο Καλαμάτας πριν από λίγες ημέρες, αρνούμενο δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για νοσηλεία μιας γυναίκας σε σοβαρή κατάσταση, η οποία φέρεται να διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Προηγούμενο άρθροΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ-OΧΙ ΑΛΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΥ
Επόμενο άρθροΠροσλήψεις στο Δήμο Νέας Ιωνίας: Μέχρι αύριο (27/8) οι αιτήσεις