Θλίψη και οδύνη για τον θάνατο των δύο πιλότων-Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή

Την αυτοθυσία των δύο πιλότων τίμησε το ελληνικό κοινοβούλιο με ενός λεπτού σιγή. «Θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους», είπε η Πρόεδρος τη Δημοκρατίας. «Οι Έλληνες θρηνούμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνοντας ότι η πολιτεία στέκεται δίπλα στις οικογένειες των δύο ηρώων. Να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ο τραγικός θάνατος των δύο πιλότων του καναντέρ ρίχνει βαριά τη σκιά του πάνω στη χώρα. Δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μάχη κατά της φωτιάς», υπογραμμίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά την τραγική εξέλιξη, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Κύπριο πρόεδρο, αναβάλλοντας την προγραμματισμένη για αύριο, επίσκεψή του στην Λευκωσία και μετέβη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων για να ενημερωθεί.

Η Ελλάδα θρηνεί ακόμη δύο παιδιά της, το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

«Δύο νέους που έβαλαν την πατρίδα και το αίσθημα καθήκοντος πάνω από την ίδια τους τη ζωή. Που θυσιάστηκαν με αυταπάρνηση για να προστατεύσουν όσα οφείλουμε όλοι να παραδώσουμε ακέραια στις επόμενες γενιές» αναφέρει στο μήνυμά του.

Οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα βρέθηκαν το πρωί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

“Δεν υπάρχει μαγική άμυνα για τις φωτιές”, ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να θέτει σε εγρήγορση τους υπουργούς για το επόμενο 48ωρο.

«Μπορεί τώρα να διαθέτουμε περισσότερα μέσα, περισσότερο έμψυχο δυναμικό, καλύτερη προετοιμασία, όμως ξέρουμε ότι η μάχη αυτή θα είναι πάντα δύσκολη, καθώς βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Απέναντι σε αυτό το οποίο αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης, ειδικά θα έλεγα η Μεσόγειος, που είναι ένα hotspot για την κλιματική αλλαγή, δεν υπάρχει μια μαγική άμυνα. Αν υπήρχε προφανώς θα την είχαμε εφαρμόσει» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ:ERT.GR

 

Προηγούμενο άρθροΚ.Βελόπουλος:«Εθνικό πένθος έστω και τώρα για τους 2 πολεμιστές μας-Σκορπίζετε εκατομμύρια και δεν κάνετε κανένα έργο πρόληψης»
Επόμενο άρθροΑκραίος κίνδυνος πυρκαγιάς-Σε κατάσταση Συναγερμού αύριο επτά περιφέρειες της χώρας