Ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Γ. Κατρούγκαλου χαρακτήρισε ως «θετική κίνηση αλληλεγγύης» την πρόσκληση στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μιλήσει στην Ελληνική  Βουλή.

«Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στη διπλωματική προσπάθεια για άμεσο τερματισμό του πολέμου, ως χώρα ειρήνης και ήπιας ισχύος», ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Θετικά βλέπει αυτή την κίνηση και το ΚΙΝ.ΑΛ τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή είχε στηρίξει την ανθρωπιστική βοήθεια που στάλθηκε στην πληττόμενη από τον πόλεμο χώρα, αλλά και την παροχή στρατιωτικού υλικού.

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ανοικτά την διαφωνία του αναφέροντας:

«Ο Ζελένσκι εκπροσωπεί μια αντιδραστική κυβέρνηση, που στηρίζεται από το στρατόπεδο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και ευθύνεται, όπως και η Ρωσία, για το δράμα του ουκρανικού λαού. Αυτή η κυβέρνηση εδώ και χρόνια έχει στηρίξει και ενσωματώσει ναζιστικές οργανώσεις, διώκει και φυλακίζει κομμουνιστές, έχει θέσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας. Είναι προφανής η στάση μας και το ίδιο θα κάναμε αν ερχόταν ο Πούτιν, ο Μπάιντεν κ.λπ.».

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: «Αναμένουμε τις εξηγήσεις Ζελένσκι για την συμφωνία Ουκρανίας – Τουρκίας που στρέφεται κατά των ελληνικών συμφερόντων»
Επόμενο άρθροΓια αποτυχία της Κυβέρνησης στη σύνοδο κορυφής για την ενέργεια κάνει λόγo η αντιπολίτευση