Τα επόμενα βήματα για τη μετονομασία κεντρικής οδού της Θεσσαλονίκης σε «Λεωφόρο Εβραίων Μαρτύρων» ανέλυσε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Οπως είπε ο κ.Ζέρβας, ο δήμος Θεσσαλονίκης «αγκαλιάζει» την πρόταση του ιστορικού ερευνητή, εκπροσώπου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου στα Ηνωμένα ‘Εθνη, στη Γενεύη, Λέον Σαλτιέλ, για τη μετονομασία ενός κεντρικού δρόμου με ιδιαίτερο συμβολισμό σε Λεωφόρο των Εβραίων Μαρτύρων, σε ένδειξη τιμής στη μνήμη των συμπολιτών μας που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα».

«Η σκέψη μας, προφανώς, προσανατολίζεται στα δυτικά της πόλης, στα μέρη που περπάτησαν οι Εβραίοι συμπολίτες μας μπαίνοντας στα βαγόνια της καταστροφής. Υπάρχουν αυτοί οι δρόμοι, ακούστηκαν διάφορες προτάσεις. Η οδός της δυτικής εισόδου, η οδός Αναγεννήσεως ή η οδός Γιαννιτσών», ανέφερε ο δήμαρχος στη διάρκεια της τοποθέτησής του. Συμπλήρωσε πως αυτές «οι πρωτοβουλίες ενώνουν την πόλη μας».

Την απόφαση στηρίζει και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Προηγούμενο άρθροΚ. Βελόπουλος για τροπολογία Κασιδιάρη: Θεωρώ αντισυνταγματικό το ν/σ – Τα όργανα του κόμματος συνεδριάζουν τη Δευτέρα και θα αποφασίσουμε συλλογικά
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΟΣ – ΛΑΦΥΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ