Θεσσαλονίκη: Συνεργείο Δίωξης Αγριόχοιρου στις 9/11 στον Δήμο Λαγκαδά

Συνεργείo δίωξης αγριόχοιρου θα πραγματοποιήσει θήρα αγριόχοιρων και υβριδίων αυτού την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά με έγκριση του Δασαρχείου Λαγκαδά και την ενεργοποίηση του άρθρου 269 του Δασικού Κώδικα ομάδας κυνηγών αγριόχοιρου και υδριδίων αυτού για την κατά παρέκκλιση θήρα των συγκεκριμένων ζώων.

Η ενεργοποίηση της έγκρισης έγινε μετά από σχετικό αίτημα των ενδιαφερόμενων στο Δασαρχείο Λαγκαδά στο πλαίσιο του «Σχεδίου Μείωσης Αγριοχοίρων».

Οι αιτούντες θα πρέπει να φέρουν την έγκριση καθ΄όλη τη διάρκεια του κυνηγιού, στη συγκεκριμένη περιοχή στην προκαθορισμένη μέρα και ώρα.

Παράλληλα οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να κοινοποιήσουν έντυπο στην αρμόδια δασική αρχή με την κάρπωση αγριοχοίρων και των υβριδίων τους στη συγκεκριμένη κυνηγετική έξοδο.

Η περιοχή της κυνηγετικής εξόδου είναι το Καταφύγιο Κολχικού Λακαδά και οι ώρες θήρας καθορίζονται από τις 14.30 έως τις 17.00.

Σημειώνεται ότι απαγορεύεται το κυνήγι σε περιοχές της Α’ Ζώνης Προστασίας καθώς και περιμετρικά αυτής σε απόσταση των 300 μέτρων.

Πίνακας κυνηγών:

pinakas-kinigon0911.jpg

 

Προηγούμενο άρθροΠροβλήματα υδροδότησης την Πέμπτη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2,5μ. στην αυλή του – ΦΩΤΟ