Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν μέλη σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους – Παρίσταναν τους γιατρούς ή τους Αστυνομικούς

Στη «φάκα» πιάστηκαν από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης οι δράστες σε περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.

Οι δράστες προσποιούμενοι είτε τους γιατρούς είτε τους αστυνομικούς σε τηλεφωνικές κλήσεις και κατάφερναν να αποσπούν διάφορα χρηματικά ποσά από τα θύματά τους. Συνολικά υπολογίζεται ότι κατάφεραν να πάρουν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 132.000 ευρώ. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 2 άτομα, ο αρχηγός και ένα επιπλέον μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

Η επισταμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, κατόπιν αιτήματος των αστυνομικών Αρχών της Βουλγαρίας μέσω του Τμήματος Interpol της Δ.Δ.Α.Σ. προκειμένου να εξακριβωθεί εάν διεπράχθησαν περιστατικά απάτης σε συγκεκριμένες περιοχές και ημερομηνίες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην εξιχνίαση δύο (2) περιπτώσεων απάτης σε βάρος ισάριθμων ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες δεν είχαν καταγγελθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Οι δράστες σε τηλεφωνικές τους κλήσεις στις οικίες των ηλικιωμένων γυναικών προσποιούμενοι είτε τους γιατρούς είτε τους αστυνομικούς κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τα θύματά τους και προκαλώντας τους ταραχή να κάμψουν τις όποιες αντιστάσεις τους και να τους αποσπάσουν τα χρηματικά ποσά των 7.300 και 2.000 αντίστοιχα, τα οποία έχουν κατασχεθεί από τις Αρχές της Βουλγαρίας και πρόκειται να τους αποδοθούν.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο εκ των δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα κακουργηματικής μορφής. Πρόκειται για 29χρονο αλλοδαπό, αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης και έναν εκ των δραστών που πραγματοποιούσε τις τηλεφωνικές κλήσεις και 36χρονο ομοεθνή του, μέλος της οργάνωσης, ο οποίος παραλάμβανε τα χρηματικά ποσά από τα θύματα.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών εξιχνιάστηκαν επιπλέον έξι (6) παρόμοιες περιπτώσεις απάτης, από τους οποίους οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 106.150 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 17.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από τους πέντε εξ αυτών το συνολικό χρηματικό ποσό των 132.550 ευρώ.
Η δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.

Προηγούμενο άρθροΛηστεία με λεία 130.000 στη λαχαναγορά του Ρέντη.-Αναζητούνται τρία άτομα
Επόμενο άρθροΣυναγερμός στο Κορωπί: Σε εξέλιξη φωτιά