Με σύνθημα την «ασφαλή υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης» δικηγόροι, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), πραγματοποίησαν το μεσημέρι διαμαρτυρία μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Επρόκειτο για συμβολική κινητοποίηση που αποφασίστηκε από την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγόρων Συλλόγων της χώρας, με ταυτόχρονο κάλεσμα προς όλες τις διοικήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων ανά την Ελλάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπολειτουργία των Δικαστηρίων λόγω της πανδημίας με αντίκτυπο στην καθημερινότητα των δικηγόρων.

«Η Δικαιοσύνη, ως ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες λειτουργίας της Δημοκρατίας μας, δεν μπορεί να βρίσκεται σε αναστολή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣΘ Στάθης Κουτσοχήνας, ο οποίος ζήτησε την οικονομική υποστήριξη του κλάδου με συγκεκριμένα μέτρα, όπως μη καταβολή του τέλους επιτηδεύματος και αναστολή ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Ο ίδιος μίλησε για τις «ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου», λέγοντας ότι προκαλούν αναστάτωση και αιφνιδιασμό στους συναδέλφους του, καθώς όπως είπε, «δεν γίνεται να περιμένουμε το Σάββατο ή την Κυριακή να μάθουμε εάν θα δικάσουμε τη Δευτέρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΠαράταση της αναστολής προσκυνηματικών επισκέψεων στο Άγιο Όρος
Επόμενο άρθροΕπαναλειτουργεί από την Παρασκευή η Τεχνική Υπηρεσία του Δ. Ωραιοκάστρου – Μόνο με ραντεβού η εξυπηρέτηση των πολιτών