Θεσσαλονίκη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τα θύματα του ψευτογιατρού-Τι ερευνά η αστυνομία

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι δύο νέοι ψευτογιατροί (ένας Έλληνας και ένας Γερμανός) φέρονται να εξαπατούσαν ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε ασθενείς.

Ο ψευτογιατρός, φυσιοθεραπευτής στο επάγγελμα, παρίστανε τον νευρολόγο και μαζί με Γερμανό συνεργό του εξαπατούσαν ασθενείς και τις οικογένειές τους, αποσπώντας τους αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά.
Οι έρευνες των Αρχών για τη δράση των δύο είναι σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία και μαρτυρίες αλλά και να συλληφθούν.
Οι δύο ψευτογιατροί φέρονται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από το ρεπορτάζ, να έχουν εξαπατήσει τουλάχιστον 15 ασθενείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ο φυσιοθεραπευτής που έκανε τον νευρολόγο υποστήριζε ότι μπορούσε να θεραπεύσει ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο ψευτογιατρός φέρεται να χορηγούσε θεραπείες με φάρμακα και όλα αυτά φυσικά με το αζημίωτο.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των θυμάτων οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις καταγγέλλουν ότι οι ασθενείς δεν είχαν καμία βελτίωση στην υγεία τους και όταν ζήτησαν πίσω τα χρήματα που του έδωσαν αυτός εξαφανίστηκε.
Χαρακτηριστικά ένα θύμα του ανέφερε: «Δεν είχε τις απαντήσεις, όταν του ζήτησα κάποια στοιχεία πιο πάνω και κάποια στιγμή του ζήτησα να μου δώσει τα χρήματα πίσω. Δεν έγινε αυτό. Και είχα δεχθεί και απειλητικά τηλεφωνήματα. Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί. Εσύ να υποφέρεις με μια αρρώστια και ο άλλος να έρχεται να σε εξαπατά, να χρησιμοποιεί τον πόνο και την αρρώστια του άλλου για να βγάλει χρήματα. Μεγάλη κομπίνα, έτσι; Όταν βρεθεί με μία πάθηση πολύ βαριά και προσπαθείς να βρεις το καλύτερο για σένα, ακούς τα πάντα.

Προηγούμενο άρθροΈλληνες ευρωβουλευτές δεν ψήφισαν το ψήφισμα για τους Γκρίζους Λύκους της Ελληνικής Λύσης
Επόμενο άρθροΛέσβος: Νεκρό βρέφος 8 μηνών-Το βρήκε η μητέρα του στην κούνια